Gužve i šušur

Adrenalin na otoku: Ovog vikenda Baška Outdoor Festival

Mladen Trinajstić

Festival u petak nudi vožnju terenskim vozilima, hodanje prirodom i spuštanje duž sajli, u subotu natjecanja u brdskom biciklizmu i trailu te planinarenje, a u nedjelju sportsko penjanje



BAŠKA – Bašćani i ove godine, unatoč tome što smo već duboko zašli u listopad, u narednim danima očekuju gužve i šušur koje će stvoriti njihovih oko dvije tisuće posjetitelja najavljenih za sudjelovanje u 5. Baška Outdoor Festivalu. Jubilarno izdanje ove manifestacije koja će Bašku »okupirati« od petka, 11. listopada, do nedjelje, izraslo je u nezaobilazan događaj koji ne propuštaju ni brojni ljubitelji sporta i adrenalina, ali ni oni rekreativci, odnosno tek povremeni sudionici takvih okupljanja. Tako su i ove godine organizatori iz Turističke zajednice Općine Baška, u partnerstvu s Valamarom i organizatorima pojedinih sportskih sadržaja, za nadolezeći vikend pripremili bogat i sadržajan slijed zbivanja u kojima će, uvjerena je Ivana Kovačić iz bašćanskog TZ-a, baš svatko moći pronaći nešto po svome guštu.


– Peti Baška Outdoor Festival (BOF) ponovo nudi brojne aktivnosti za sve uzraste te se nameće kao nezaobilazan događaj za cijele obitelji koje vole sport na otvorenom.


Spuštanje duž sajli


Zato se svake godine sve više trudimo ispuniti i nadmašiti očekivanja naših posjetitelja. Isplanirani sportski i zabavni program je jači i bogatiji nego lani – kaže direktorica TZ-a. Dodala je i da manifestacija počinje u petak programom koji TZ upriličuje u suradnji sa Zipline Edisonom, a na kojem će svi avanturisti moći isprobati vožnju terenskim vozilom, čari hodanja prirodom, ali i spuštanja duž sajli duljih od dva kilometra. U subotu se svim posjetiteljima Baške pak nudi bezbroj izazova, od Krk’n’Roll MTB maratona namijenjenog brdskim biciklistima pa do trail natjecanja Krk Island Trail 2019, nastavlja Kovačić, ne zaboravivši napomenuti da će BOF 2019 važnu sastavnicu imati i u svom, također već tradicionalnom, Hike touru. Tijekom tog će planinarskog izleta u Baški okupljeni ljubitelji ove vrste aktivnosti na ovorenome također imati priliku ispuniti svoj dan obilaženjem svih ljepota Baške i njene okolice, zaključuje naša sugovornica, podsjetivši nas i na atraktivne zabavno-glazbene programe.




Za opuštanje i zabavu će i ove godine biti zadužen niz bendova koji će nastupati na rivi, s tim da će glavna zvijezda ovogodišnjeg BOF-a biti poznata grupa Elemental, predstavila nam je Kovačić, najavivši da će nedjeljni dio programa biti posvećen sportskim penjačima na popularnom bašćanskom penjalištu Portafortuna.


– Vjerujem da smo ponovo uspjeli ponuditi za svakog po nešto, a po interesu koji već neko vrijeme vlada za sve aktivnosti, kao i po prijavama dolazaka, čini mi se da ćemo i ove godine imati jednako uspješnu posezonu kao i lani – nastavila je naša sugovornica, ne propustivši nam prenijeti da je dobroj završnici ovogodišnje sezone ondje prethodila ništa manje uspješna i plodonosna »špica«.


Uspješna posezona


– Naime, u prvih devet mjeseci smo, prema podacima sustava eVisitor, ostvarili ukupno 174,5 tisuća dolazaka te 978,5 tisuća noćenja. To bi značilo da su brojke gotovo jednake rekordnim lanjskima – kazuje Kovačić, uvjerena da će peto izdanje Baška Outdoor Festivala pridonijeti nastojanjima da to otočno turističko središte drugu godinu zaredom premaši magičnu brojku milijuntog noćenja.


Informacije o Festivalu


Dodatne informacije o Baška Outdoor Festivalu svi zainteresirani za sudjelovanje mogu dobiti na www.visitbaska.hr ili pak pozivom na telefonski broj 051 856-817. Informacije se mogu dobiti i na [email protected]. Posjetitelji mogu preuzeti i jedinstvenu outdoor kartu te outdoor brošuru, kao i dvije nove aplikacije namijenjene njihovu lakšem snalaženju na terenu, i to na poveznici: https://www.krkoutdoor.com/. Na spomenutim je »poveznicama« moguće i rezervirati smještaj u bašćanskim hotelima i u privatnom smještaju, s time da su organizacijski partneri ove manifestacije ponudili niz posebnih povoljnosti.