LUDO POD NEHAJEM

Maškarana vlast od 11. siječnja do 25. veljače, sedam balova na 362. Senjskom mesopustu

Dorotea Prpić

Osim odraslih, zabavljat će se i najmlađi na dječjim redutama nedjeljom poslijepodne, kojih će biti ukupno šest. I balovi i redute su tematski određeni



SENJ – Nakon što su »pospremili« staru i dočekali novu godinu, Senjani se pripremaju za novu feštu. Sve je već spremno za 362. Senjski mesopust i maškaranu vlast u gradu kojoj ove godine mandat traje od 11. siječnja do 25. veljače.


U tom vremenu održat će se sedam subotnjih maškaranih zabava ili, kako ih Senjani zovu, balova te posljednja zabava na mesopusni utorak koja će označiti i kraj mesopusta.


Osim odraslih, zabavljat će se i najmlađi na dječjim zabavama nedjeljom poslijepodne, na tzv. dječjim redutama kojih će ovog mesopusta biti ukupno šest.




I balovi i redute su kao i do sada tematski određeni. Prvi bal ovu subotu nosi naziv »Jedva dočekali, arivalo je!«, naziv bala 18. siječnja je »Vrime budućnosti«, 25. siječnja »Fatalne ženske«, 1. veljače »Ratnici podzemlja«, 8. veljače »Carstvo poroka«, 15. veljače »Zagrljaj ljubavi«, 22. veljače »Fijolice – dah prolića« i 25. veljače »Ultim, la commedia e finita«.


I najmlađi će se maskirati u zadane teme, 19. siječnja u »Strašna stvorenja«, 26. siječnja na rasporedu su »Senjski mušketiri«, 2. veljače »Mali mađioničari«, 9. veljače »Divlji zapad«, 16. veljače »Ki se kome sviđa« i 23. veljače »Mali zeleni«.


Organizaciju ovogodišnjeg Mesopusta potpisuju Turistička zajednica Grada Senja, Pučko otvoreno učilište Senj i Karnevalski odbor, a pokrovitelj je Grad Senj.


Zabave će se održavati u senjskom Domu kulture, popularnoj Sali, za sve posjetitelje ulaz je slobodan, a za dobru glazbenu atmosferu pobrinut će se glazbeni sastavi Trio Marinero, TS Baruffa, TS Mirakul i TS Arija.



Mladi jedanaestogodišnji senjski pjevač Matej Prpić, »senjski Pavarotti«, snimio je svoj prvi nosač zvuka u produkciji Adria Recordsa, na kojem su glazbene uspješnice iz njegova repertoara, a javnosti će biti predstavljen ove subote u Domu kulture u okviru programa otvaranja ovogodišnjeg 362. Senjskog mesopusta.Matej se pjevanjem počeo baviti još kao dijete, a Senjani ga znaju po iznimnim nastupima na školskim priredbama, gradskim manifestacijama, dječjim redutama… Nakon toga upoznala ga je i šira javnost. Između ostalog, nastupio je u dvorani »Vatroslav Lisinski« na koncertu »Najljepša hrvatska glazbena obiteljska priča«, a sa skladbom »Mama fala ti« nastupio je i na Festivalu Melodije Istre i Kvarnera 2018. godine i to u duetu sa svojim mentorom i dugogodišnjim solistom Riječke opere HNK Ivana pl. Zajca Voljenom Grpcem te su osvojili titulu ukupnog pobjednika MIK-a. Mateja javnost zna i po nastupu u talent showu Supertalent u kojem je ušao u polufinale.


Kao i prethodnih godina, za najljepše maske organizatori su pripremili bogate nagrade.


Vezano za rad ugostiteljskih objekata tijekom mesopusta, Grad Senj je donio posebnu odluku temeljem koje će ugostiteljski objekti u kategoriji restorani i barovi subotom tijekom trajanja mesopusta, odnosno od 11. siječnja do 25. veljače, raditi do 24 sata.


– Svi vi ki volite Senj i bale pozivamo vas da benavite, munjasate i budete ono ča nikad niste, a vas najmlađe da se zabavite na nedjeljnim dječjim redutama! – poručuju organizatori.