Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
26. siječnja 2020.
Nevjerojatan slučaj

Ženu kraj Koprivnice pčele izbole do smrti. Njeni sinovi trebali bi dobiti više od pola milijuna kuna odštete

Foto: PollyDot from Pixabay
Foto: PollyDot from Pixabay
Autor:
Objavljeno: 11. lipanj 2019. u 11:26 2019-06-11T11:26:00+02:00

Prema nepravomoćnoj presudi u građanskoj parnici, 90 košnica pčelara Rade Trbojevića bilo je preblizu poljskom putu nasuprot kojeg je bilo polje uljane repice.

Nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Koprivnici petrinjski pčelar Rade Trbojević i njegov sin Željko morati će platiti oko 700.000 kuna odštete i sudskih troškova zbog stravične smrti Barice Matanović (74) iz Štaglinca pored Koprivnice, koju su u travnju 2012. godine nasmrt izbole Trbojevićeve pčele, objavio je Podravski list.

Kako se navodi u presudi, sinovi nesretne Barice, koju je napao roj pčela na polju između Koprivničkih Bregi i Glogovca, dobiti će 534.000 kuna odštete, a sud im je priznao i više od 150.000 kuna troškova postupka. Parnični postupak za naknadu štete pokrenu je Baričin suprug koji je u međuvremenu preminuo, a postupak su nakon njegove smrti nastavili voditi sinovi.

"Prema nepravomoćnoj presudi u građanskoj parnici, 90 košnica pčelara Rade Trbojevića bilo je preblizu poljskom putu nasuprot kojeg je bilo polje uljane repice. Tim je puteljkom 27. travnja 2012. godine u jutarnjim satima, oko 9.30 sati, pješice prema Glogovcu koračala Barica Matanović. Roj pčela ju je napao te je pala na tlo. Pčele su je izbole, a s jadne Barice uspjeli su ih otjerati vatrogasci šmrkovima. Nesretna je Barica tada još bila živa, a pčele su je izbole, pretpostavlja se, više od tisuću puta. Prebačena je u koprivničku Opću bolnicu, no liječnici su 2. svibnja izgubili bitku za njezin život", objavio je Podravski list.

Protiv Rade Trbojevića na Općinskom sudu u Koprivnici proveden je i kazneni postupak koji je završio krajem studenog prošle godine i u kojem je Rade Trbojevića nepravomoćno oslobođen krivnje.

Originalni tekst pročitajte OVDJE

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu