Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
27. siječnja 2020.
Dobar odabir

Zdravka Mamića u BiH brani 'đavolji odvjetnik' koji ne poznaje poraz

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 15. lipanj 2018. u 21:56 2018-06-15T21:56:00+02:00

Rajić je ovaj epitet stekao kao osoba koja je izuzetno bliska hrvatskoj vlasti u BiH, posebice Draganu Čoviću, članu Predsjedništva BiH i predsjedniku HDZ-a BiH

Zdravko Mamić nema samo dvostruko državljanstvo, već je i angažirao dva odvjetnička asa, javlja tportal.

Dok ga u Hrvatskoj već dulje vrijeme brani prekaljeni pravni mag Veljko Miljević, Mamić je u svojoj drugoj domovini angažirao poznatog hercegovačkog odvjetnika Zdravka Rajića. Riječ je o čovjeku kojeg tamošnji mediji nazivaju 'đavoljim odvjetnikom', a na glasu je kao onaj koji ne gubi na sudu, piše tportal.

Rajić je ovaj epitet stekao kao osoba koja je izuzetno bliska hrvatskoj vlasti u BiH, posebice Draganu Čoviću, članu Predsjedništva BiH i predsjedniku HDZ-a BiH.

Čovića je branio u slučaju sumnjive privatizacije Eroneta te u predmetu Lijanovići. 

 S obzirom na to da je Rajić branio Čovića u oba procesa iz kojih se izvukao s oslobađajućim presudama, kod susjeda je na glasu kao onaj koji ne gubi.

Izvor tportala, dobro upućen u rad novog Mamićeva odvjetnika, kaže kako je Rajić oduvijek bio blizak političkim strukturama te kako je Čovićev miljenik, bez čijih savjeta i konzultacija politički šef Hrvata u BiH ne donosi odluke. Rajić je s Čovićem potkraj prošle godine bio u službenom posjetu Australiji i Novom Zelandu.

'Rajić uživa veliki ugled, a uz to je razvikan. Riječ je i o čovjeku koji ozbiljno prati pravo, piše knjige… Očito je Mamić dobro izabrao', kaže taj izvor. Da je Rajić 'pravna faca' u BiH, dokazuje i činjenica da je do 2016. bio član Visokog sudskog i tužilačkog vijeća.

 Sam Rajić za tportal je kazao kako uopće nije blizak politici, no priznaje da njegov odnos s Čovićem nije samo poslovni.

O epitetu 'đavolji' kaže: 'Nemaju razloga za to, ja se borim za klijente. Vjerojatno je to zato što uglavnom radim kaznene stvari. Ne smeta meni to. Da me poznate, mislili biste da sam anđeo.'

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu