POPUNJEN TIM

Zdravka Bušić, sestra terorista Bušića postala Plenkovićeva kandidatkinja za potpredsjednicu HDZ-a

Portal Novilist.hr

Foto/Davor Visnjic/PIXSELL

Foto/Davor Visnjic/PIXSELL

"Uvijek se nađu oni koji povezuju stvari, kakve veze ima što sam ja sestra Zvonka Bušića, što je to krivo, što je tu loše. Ja sam član stranke i ponosna na to i ono što radim", kazala je Bušić



ZAGREB – Zdravka Bušić dala je izjavu novinarima nakon prvog sastanka izbornog stožera Andreja Plenkovića. Danas je Ivan Anušić potvrdio da je četvrta kandidatkinja za potpredsjednicu HDZ-a na unutarstranačkim izborima – Zdravka Bušić, javlja N1.


Na pitanje je li prepoznatljiva među članovima HDZ-a, kazala je kako smatra da je poznata jer je u HDZ-u od 1989. godine.


“Mislim da sam prepoznatljiva među članovima jer sam u HDZu od 1989. godine. Učlanila sam se kada sam bila u Americi, u Hrvatsku sam došla 1990. i vodila sam ured predsjednika Tuđmana.”




“Kasnije sam bila u Saboru, Vijeću Europe, sada sam u Ministarstvu vanjskih poslova. Ja predstavljam kontinuitet u HDZ-u, mirnoću, kolegijalnost i inkluzivnost,” kazala je Bušić.


Novinari su htjeli znati hoće li biti prljave kampanje u predstojećim unutarstranačkim izborima u HDZ-u, kazala je sljedeće:


“Ja nemam repova iza sebe, radila sam u NSK-u, imam svoju profesiju, u 30 godina u Hrvatskoj nemam niti jednu ljagu, aferu.”


“Uvijek se nađu oni koji povezuju stvari, kakve veze ima što sam ja sestra Zvonka Bušića, što je to krivo, što je tu loše. Ja sam član stranke i ponosna na to i ono što radim, čime mogu doprinijeti, nije me iznenadio poziv predsjednika stranke za kandidaturu. Treba težiti da ima više žena u politici”, dodala je Bušić.