Zbog jakoga vjetra problemi u prometu, vrijeme promjenjivo

Hina

Foto: V. KARUZA

Foto: V. KARUZA

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zbog jakoga vjetra zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene i za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom, odnosno za I. i II. skupina vozila



Na Jadranu će biti djelomice sunčano, a u unutrašnjosti promjenj  ivo oblačno, prognoza je Državnoga hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za petak.


Malo kiše ili lokalnih pljuskova bit će uglavnom u središnjim i istočnim krajevima te na jugu Hrvatske.


Vjetar će biti slab do umjeren sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni. Na većem dijelu Jadrana puhat će umjerena do jaka bura, na sjevernome dijelu povremeno uz olujne udare, a na južnom sjeverozapadnjak.




Najviša dnevna temperatura zraka bit će od 18 do 22 stupnja Celzijusa, a u gorju malo niža.


HAK


Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zbog jakoga vjetra zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene i za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom, odnosno za I. i II. skupina vozila, izvijestio je u petak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).


Jak vjetar usporava promet ?i na autocesti A1 između ?tunela Sveti Rok i vijadukta Božići, pa se vozi uz ograničenje brzine od 40 kilometara na sat, ali je autocesta otvorena za sve skupine vozila.


Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni. HAK savjetuje vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. Promet je pojačan na gradskim cestama i obilaznicama.


Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.


Trajekti i katamarani plove redovito.