Stiže jesen

Zbog drastične promjene vremena za veći dio zemlje izdana upozorenja. Evo gdje će biti najviše kiše

P. N.

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

DHMZ je putem Meteoalarma za dobar dio zemlje izdao narančasti stupanj upozorenja i najavu lokalno izraženih pljuskova s grmljavinom. Na riječkom području vjerojatnost grmljavine je čak 70 posto



Prvi dan rujna donijet će u većem dijelu zemlje pravo jesensko vrijeme – promjenjivo, mjestimice s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno je moguća obilnija oborina, koje će najmanje biti na krajnjem istoku i jugu zemlje. 


DHMZ je putem Meteoalarma za dobar dio zemlje izdao narančasti stupanj upozorenja i najavu lokalno izraženih pljuskova s grmljavinom. Na riječkom području vjerojatnost grmljavine je čak 70 posto. 


– Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu, stoji u upozorenju Meteoalarma.




Također su mogući opasni uvjeti za vožnju zbog slabije vidljivosti i proklizavanja, a najveća količina oborina najavljena je za karlovačko područje. 


U kopnenom će području i idućih dana biti promjenljivo i nestabilno, s povremenom kišom i grmljavinom, a osobito su u nedjelju još mjestimice mogući obilniji pljuskovi.


Na žalost školaraca, prvi dan nove školske godine neće biti povoljan što se vremena tiče, a još će i malo osvježiti, piše HRT. Sredinom tjedna opet stabilnije i toplije, iako je novi poremećaj u najavi već za idući vikend.


Screenshot DHMZ


Screenshot DHMZ



Promjenljivo će do ponedjeljka biti i na Jadranu, pri čemu su obilniji pljuskovi i grmljavina u nedjelju vjerojatniji u Dalmaciji. Od utorka se vjerojatnost kiše smanjuje, a bit će i više sunčanog vremena. Nakon umjerenog juga, zapuhat će sjeverozapadnjak i bura.


Temperatura će početkom tjedna biti najniža, no i dalje će biti razmjerno toplo.