Kaptol mu okrenuo leđa

‘Zavjera protiv istine’: I Crkva protiv Bandića zbog smjene Bore Nogala s čela Srebrnjaka

Hina

Foto Davor Puklavec/PIXSELL

Foto Davor Puklavec/PIXSELL

Figurativno rečeno, Ivan Miklenić je iz svih oružja raspalio po Milanu Bandiću, onako kako iz tjedna u tjedan u kolumnama ratuje s “duhovnim Jugoslavenima”, ”udbašima”, “komunistima” i sličnim utvarama, piše Jutarnji list



ZAGREB Glas Koncila, službeno glasilo Zagrebačke nadbiskupije, u četvrtak je objavio žestoku i dosad neviđenu kritiku Milana Bandića, piše u nedjelju Jutarnji list, ističući da je Kaptol okrenuo leđa zagrebačkom gradonačelniku.


Ovo ne bi predstavljalo iznenađenje da, sve donedavno, u Glasu Koncila nije objavljen veći broj članaka koji su prilično benevolentni prema Bandiću i njegovim političkim potezima, navodi dnevnik.


Na primjer, u lipnju je taj katolički tjednik eksplicitno podržao Bandićeve prijetnje da će saborski klub zastupnika njegove stranke, BM365, zahtijevati ostavku ministrice obrazovanja Blaženke Divjak.




Osim toga, zagrebački gradonačelnik već godinama izdvaja pozamašna financijska sredstva koja se troše za obnovu crkvene imovine i redovito se susreće s kardinalom Josipom Bozanićem i biskupima.


Ali ovaj tjedan, glavni urednik Glasa Koncila mons. Ivan Miklenić u svome se komentaru naslovljenom “Zavjera protiv istine” dotaknuo slučaja smjenjivanja Bore Nogala, ravnatelja Dječje bolnice na Srebrnjaku u Zagrebu, iza čije profesionalne dekapitacije stoji Milan Bandić.


Figurativno rečeno, Ivan Miklenić je iz svih oružja raspalio po Milanu Bandiću, onako kako iz tjedna u tjedan u kolumnama ratuje s “duhovnim Jugoslavenima”, ”udbašima”, “komunistima” i sličnim utvarama, piše Jutarnji list.


Ovo je golem obrat u odnosu na 2010., kada je u drugom krugu predsjedničke utrke između Ive Josipovića i Milana Bandića, Miklenić u komentaru sugerirao da treba podržati zagrebačkog gradonačelnika.


U apostrofiranoj biskupskoj poruci, članovi Hrvatske biskupske konferencije dali su do znanja kako podupiru kandidata koji se zalaže za kršćanske vrijednosti, što je Bandić isticao za vrijeme kampanje. Vremena se mijenjaju, a saveznici, mic po mic, okreću leđa Milanu Bandiću, donosi Jutarnji list.