Lavina podrške

Zastupnica odgovorila KBC-u Split: Ako kažu da lažem, neka kažu i zašto su me vezali

P. N.

foto: Patrik Macek

foto: Patrik Macek

- Vjerojatno su mislili da će me na taj način ušutkati, ali naletjeli su na krivu osobu, rekla je mostovka, dodavši da je na Hitnu došla s punim povjerenjem i poslušala sve što joj je doktorica rekla.



Saborska zastupnica MOST-a Ivana Ninčević Lesandrić reagirala je na tvrdnje Kliničkog bolničkog centra u Splitu, iz kojeg su opovrgnuli njezine tvrdnje o kiretaži bez anestezije. Ovaj bolni medicinski postupak, podsjetimo, saborska zastupnica tvrdi da je doživjela upravo u splitskoj bolnici.


Njezin govor u Saboru, u kojem je upozorila na kiretažu bez anestezije, izazvao je lavinu komentara na društvenim mrežama, među kojima ima i svjedočanstava sličnih onom što ga je iznijela saborska zastupnica.


Zastupnica MOST-a Ivana Ninčević Lesandrić rekla je da su joj se već javile stotine i stotine žena.




– Bol koju sam ja, kao i sve žene prošla, zvalo se to aspiracija, kiretaža, bilo kako, to ne može umanjiti. Da jedan liječnik kaže da su me samo dotaknuli, a strugali su mi maternicu, o čemu pričamo, rekla je Ninčević Lesandrić u Saboru.


“Kad na ovakav način reagiraju” upozorila je na reakciju KBC-a Split, “vidimo zbog čega sve žene šute, jer ne žele da ih netko optuži da lažu i onda ne želimo pričati o tome”.


– Vjerojatno su mislili da će me na taj način ušutkati, ali naletjeli su na krivu osobu, rekla je mostovka, dodavši da je na Hitnu došla s punim povjerenjem i poslušala sve što joj je doktorica rekla.


Komentirala je, objavljuje televizija N1, i navode da se pacijenticama ponudi žele li primiti anesteziju.


“Nisam vidjela da sam dobila ikakvu anesteziju. Kad vraćam film unazad, ako kaže doktor da je to samo tako da taknete nekoga, onda ne znam zašto su me svezali”, rekla je Ninčević Lesandrić.