Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
28. siječnja 2020.
Izvanredna situacija

Zašto škverani koji su na dugotrajnom bolovanju nisu dobili uplatu? Agencija objasnila o čemu je riječ

Foto S. Drechsler
Foto S. Drechsler
Autor:
Objavljeno: 20. studeni 2018. u 8:35 2018-11-20T08:35:55+01:00

Osim što u slučaju blokade računa poslodavca Agencija osigurava tri mjeseca minimalni dio plaće, jednako tako osigurava i naknadu za bolovanje koje ide na teret poslodavca, dakle do onih 42 dana

Iz Agencije za osiguravanje radničkih potraživanja u slučaju stečaja poslodavca (AORT) objasnili su zašto škverani koji su na dugotrajnom bolovanju, dužem od 42 dana, nisu dobili nikakvu uplatu s njihove strane.

Osim što u slučaju blokade računa poslodavca Agencija osigurava tri mjeseca minimalni dio plaće, jednako tako osigurava i naknadu za bolovanje koje ide na teret poslodavca, dakle do onih 42 dana.

Bolovanje koje je duže od 42 dana na teret je HZZO-a koje tu naknadu refundira poslodavcu.

Međutim, kako je ovdje riječ o izvanrednoj situaciji jer su računi Uljanika prazni i blokirani, HZZO bi ovu naknadu kod dugotrajnog bolovanja za rujan i listopad trebao uplatiti direktno na račune radnika.

Uvjeti za to stječu se nakon što nisu isplaćene dvije naknade za bolovanje što je upravo sada slučaj u Uljanik grupi s obzirom na to da se do 15. studenog trebala već isplatiti i plaća za listopad.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze