Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 3
Sutra: 10° 10° 3
19. siječnja 2020.
Nastaje Imperial Riviera d.d.

Zaključeno pripajanje Hotela Makarska rapskom Imperialu

Hotel Padova sada je dio tvrtke Imperial Riviera d.d. / Snimio Marin ANIČIĆ
Hotel Padova sada je dio tvrtke Imperial Riviera d.d. / Snimio Marin ANIČIĆ
Autor:
Objavljeno: 28. lipanj 2019. u 14:31 2019-06-28T14:31:32+02:00

Obje tvrtke uspješno su proteklih godina privatizirali Valamar i AZ mirovinski fondovi. Imperial Riviera d.d. bit će zajednička kompanija za ulaganje i razvoj turističke imovine u regiji, a očekuje se da će Valamar ostati zadužen za upravljanje turističkim poslovanjem

Stupanjem na snagu rješenja Trgovačkog suda u Rijeci od 28. lipnja, hotelske kuće Imperial i Makarska poslovat će pod novim imenom Imperial Riviera d.d. čime je završen proces pripajanja Hotela Makarska rapskom Imperialu.

Obje tvrtke uspješno su proteklih godina privatizirali Valamar i AZ mirovinski fondovi. Imperial Riviera d.d. bit će zajednička kompanija za ulaganje i razvoj turističke imovine u regiji, a očekuje se da će Valamar ostati zadužen za upravljanje turističkim poslovanjem.

Zajednički cilj ovog pripajanja je stvaranje dodane vrijednosti za dioničare kroz učinkovito upravljanje strateškom turističkom djelatnošću i kontinuirana ulaganja u razvoj turističkog portfelja.

Imperial Riviera u svom portfelju ima šest hotela, tri turistička naselja i dva kampa u vodećim hrvatskim destinacijama otok Rab i Makarska, što ukupno čini 3.618 smještajnih jedinica i kapacitet za prihvat 9 tisuća gostiju, čime je ušla među 10 najvećih turističkih kompanija u Hrvatskoj. 

Imperial Riviera zapošljavat će oko 900 radnika u sezoni, od kojih je 40 posto stalno zaposlenih, uz zadržavanje svih stečenih prava zaposlenika u Makarskoj i na Rabu te ostanak na snazi postojećih kolektivnih ugovora.

Poslovanje će i dalje biti organizirano destinacijski čime se zadržavaju radna mjesta kako u Makarskoj tako i na Rabu, a dugoročno se osiguravaju još bolji uvjeti za daljnji razvoj zaposlenika.

- Intenzivan investicijski ciklus pokrenut u prethodnom razdoblju u Makarskoj i na Rabu nakon privatizacije, vrijedan 250 milijuna kuna, nastavit će se u objedinjenom poduzeću u značajnijem obimu i s puno većim investicijskim potencijalom što će omogućiti i pojačana kapitalna ulaganja u budućnosti, istaknuo je Vlado Miš, predsjednik Uprave Imperial Riviere, inače dugogodišnji prvi čovjek rapske turističke tvrtke.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.