Solidarnost

Zaklada Adris donirala KBC-u Rijeka i OB Pula 3.000.000 kn za nabavku respiratora

Edi Prodan

Foto Zaklada Adris

Foto Zaklada Adris



To je to! Kad je najgire, kad duh klone i kad se pomisli kako nema smisla javlja se – solidarnost. Jako lijepi primjer za to je današnja gesta rovinjske Adris Grupe, točnije njezine Zaklade namijenjene za nabavku respiratora s kojima su darovali KBC Rijeka i OB Pula.


“Razumijevajući ozbiljnost situacije izazvane pandemijom koronavirusa te okolnosti u kojima se zatekla i naša zemlja, Zaklada Adris je, odlukom Zakladne uprave na čelu s predsjednikom Koradom Korlevićem, donirala tri milijuna kuna KBC-u Rijeka za nabavku respiratora za respiracijski centar koji će prihvaćati najugroženije pacijente zaražene koronavirusom. Dio vrijedne opreme biti će usmjeren u i Opću bolnicu Pula” ističe se u priopćenju Zaklade.


Zaklada Adris usmjerena je na promicanje znanja i otkrića te solidarnosti u hrvatskom društvu. Tijekom godina dodijelila je brojne donacije bolnicama, kliničko-bolničkim centrima i institutima za važne znanstveno-istraživačke projekte iz područja medicinskih znanosti s ciljem unaprjeđenja i zaštite zdravlja te prevencije bolesti. I ovom donacijom, Zaklada Adris i Zakladnik – Adris grupa, još jednom potvrđuju svoju društvenu odgovornost i predanost zajedničkoj dobrobiti.




Uz ovu donaciju vrijednu tri milijuna kuna, Zaklada Adris će ove godine nastaviti financirati svoje stipendiste, izvrsne učenike i studente, koji su nastavili postizati izvrsne rezultate za što Adris grupa izdvaja jedan posto dobiti ostvarene u prethodnoj godini.