Slučaj Agrokor

Za pola godine produljena istraga protiv Ivice Todorića i 14 suosumnjičenika

Hina

Snimio Darko JELINEK

Snimio Darko JELINEK

Istraga je produljena za pola godine i trebala bi biti dovršena najkasnije u svibnju 2019. potvrdio je Hini glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić



ZAGREB Istraga u slučaju Agrokor protiv bivšeg vlasnika te tvrtke Ivice Todorića i njegovih suosumnjičenika nedavno je, sukladno zakonskim mogućnostima, produljena za najdulje šest mjeseci.


Istraga je produljena za pola godine i trebala bi biti dovršena najkasnije u svibnju 2019. potvrdio je Hini glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić.


Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo je istragu protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante Todorića te 12 Agrokorovih menadžera i revizora pokrenulo u studenome 2017. zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna.




Uz Todorića i sinove istragom u slučaju Agrokor su obuhvaćeni i Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić.


Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u Agrokoru, dok su Discordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće Baker Tilly koja je radila revizorska izvješća za Agrokor.


Ukupnoj šteti uz Todorićevu navodnu »nepripadnu imovinsku korist« od milijardu i 142 milijuna kuna državno odvjetništvo pribraja i dodatnih 320 milijuna kuna pribavljenih za »pravnu osobu« krivotvorenjem isprava i nezakonitim vođenjem poslovnih knjiga.


Istražni zatvor bio je odobren jedino za Ivicu Todorića koji je nakon izručenja Hrvatskoj sproveden u zatvor u Remetincu, da bi 20. studenoga ove godine na slobodu izašao uz jamčevinu od 7,5 milijuna kuna i zabranu napuštanja Zagreba.