HAK i DHMZ

Vrijeme danas: DHMZ: Pretežno sunčano, vrlo toplo, vruće i sparno. Promet na cestama bez posebnih ograničenja

Hina

snimio Sergej Drechsler

snimio Sergej Drechsler

Zbog predmeta na kolniku kod čvora Ivanja Reka u smjeru Slavonske avenije u Zagrebu vozače se upozorava na dodatan oprez!



ZAGREB – Pretežno sunčano, vrlo toplo, ponegdje i vruće te sparno, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za petak.


Sredinom dana i poslijepodne uz jači razvoj oblaka mjestimice će biti pljuskova praćenih grmljavinom, lokalno i izraženijih, posebice u središnjoj i gorskoj Hrvatskoj. Vjetar na kopnu većinom slab, a na Jadranu do umjeren zapadni i sjeverozapadni.


Najviša dnevna temperatura zraka od 27 do 31 Celzijev stupanj.


HAK: Na većini cesta vozi se bez posebnih ograničenja




– Na većini cesta vozi se bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje su u tijeku radovi, izvijestio je u petak Hrvatski autoklub (HAK).


Magla smanjuje vidljivost na autocesti A1 između Donje Zdenčine i Jastrebarskog te između čvorova Maslenica i Zadar II, i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između tunela Tuhobić i čvora Vrata.


Zbog predmeta na kolniku kod čvora Ivanja Reka u smjeru Slavonske avenije u Zagrebu vozače se upozorava na dodatan oprez!


Na autocesti A3 Bregana-Lipovac, zbog srne unutar zaštitne žičane ograde na dionici Kutina – Novska oko 107. km potreban je dodatan oprez!


Zbog prometne nesreće na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Buzin i Kosnica u smjeru Lipovca vozače se poziva na dodatan oprez.


Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.


Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.