Svađe na Prisavlju

Vodstvo HRT-a pokrenulo postupak izvanrednog otkaza Hrvoju Zovku, nakon sukoba s Katarinom Čakarun Periša

Siniša Pavić

Foto Nenad Reberšak

Foto Nenad Reberšak

Sastanak se dogodio zbog Zovkove nakane da da ostavku na mjesto izvršnog urednika HRT4. Ono što je uslijedilo je, prema priči koja kruži Prisavljem, žestoka svađa. O sadržaju svađe verzija je više



ZAGREB Vodstvo HRT-a pokrenulo je postupak izvanrednog otkaza ugovora o radu novinara Hrvoja Zovka, doznaje se iz neslužbenih izvora.


Preciznije, Zovko je dobio poziv na iznošenje obrane uoči mogućeg otkaza ugovora o radu. Sudbina znanog novinara HRT-a, autora nedavno emitiranog filma o generalu Stipetiću, ovaj tren je u rukama Glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića, a kakva će konačna odluka biti ostaje vidjeti.


Kuloari govore kako razloge za pokretanje postupka valja tražiti u sastanku Hrvoje Zovka i ravnateljice Informativnog medijskog servisa Katarine Čakarun Periša koji se dogodio u četvrtak popodne.




Sastanak se dogodio zbog Zovkove nakane da da ostavku na mjesto izvršnog urednika HRT4. Čakarun Periša je istu najprije i prihvatila, ali je nakon pomnijeg čitanja Zovkova teksta pozvala Zovka još jednom u ured.


Ono što je uslijedilo je, prema priči koja kruži Prisavljem, žestoka svađa. O sadržaju svađe verzija je više.


Po jednoj Zovko je bio glasniji i verbalno grublji optužujući ravnateljicu za propast televizije te cenzuru, po drugoj spočitnuto mu je da zbog njegova angažmana na mjestu predsjednika HND-a sve češće trpi njegov rad na HRT4.


Ni Zovko ni Čakarun Periša nisu nam željeli ni mogli ništa komentirati, pa ni to da su već u petak traženi iskazi svih koji su bili blizu vrata iza kojih se vodila žestoka rasprava.


Službeno očitovanje HRT-a se očekuje.