Zakidanje

Vlada 10 godina kršila vlastitu odluku: Šefovi tajnih službi primali su manju plaću od propisane

Hina

Foto D. Lovrović

Foto D. Lovrović

Vlada je punih 10 godina, svjesno ili ne, kršila svoju vlastitu Odluku o određivanju visine plaća čelnim ljudima u obavještajnoj zajednici. Odnosno, 10 godina im je isplaćivala manju plaću od one na koju su imali pravo



Šefovi tajnih službi deset godina primali su plaću manju od one na koju su imali pravo, piše u ponedjeljak Jutarnji list, navodeći da je Vlada prošlog tjedna izmijenila odluke o utvrđivanju njihovih plaća donesene još 2006. i 2007. godine.


Ured vijeća za nacionalnu sigurnost je predložio, a Vlada prošli četvrtak izmijenila svoje odluke iz 2006. i 2007. godine o utvrđivanju plaća ravnatelja Zavoda za sigurnost informacijskih sustava, Operativno-tehničkog centra za nadzor telekomunikacija, ravnatelja i zamjenika ravnatelja sigurnosno-obavještajnih agencija te predstojnika i zamjenika predstojnika Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost, navodi dnevnik.


Potpuno neočekivano, u ime predlagatelja prijedlog je obrazložio državni tajnik u MORH-u Zdravko Jakop. On je doslovno u 24 sekunde pojasnio da »predložene odluke predstavljaju tehničko uskladenje sa Zakonom o obvezama i pravima državnih dužnosnika te u određenom dijelu nomotehničko usklađenje s drugim propisima«. I ministri su se složili.




No, stvar ni u kojem slučaju nije tako jednostavna, Naime, Vlada je punih 10 godina, svjesno ili ne, kršila svoju vlastitu Odluku o određivanju visine plaća čelnim ljudima u obavještajnoj zajednici. Odnosno, 10 godina im je isplaćivala manju plaću od one na koju su imali pravo, donosi Jutarnji list.