Pokrenut interni postupak

Veliki skandal na HRT-u: FIFA istražuje Dragu Ćosića zbog ilegalnog dilanja karata za SP u Rusiji?

P. N.

Foto Novi list

Foto Novi list

Na HRT-u su potvrdili da je pokrenut interni postupak, dok Drago Ćosić nije htio ništa komentirati



HRT potresa velika afera s navodnom preprodajom ulaznica na crnom tržištu za nogometne utakmice na SP-u u Rusiji, u kojoj je, objavio je jutros Jutarnji list, sudjelovao poznati sportski komentator. Radi se, prema neslužbenim saznanjima lista, o Dragi Ćosiću i Saši Dediću.


Radi se o četiri karte za finale između Hrvatske i Francuske koje su nuđene po 20.000 eura, ali je njihovo prodaju u posljednji tren blokirala FIFA. Cijela priča zakotrljala se zahvaljujući Fédération Internationale de Football Association (FIFA), koja je od European Broadcasting Uniona (EBU) zatražila očitovanje o tome zbog čega se ulaznice koje su dodijeljene EBU na crnom tržištu prodaju po vrtoglavim iznosima. EBU je potom zatražio očitovanje od HRT-a, jer su, prema serijskim brojevima, to bile ulaznice koje je dobio HRT, naša javna radiotelevizija, koja je pronosila sportski spektakl iz Rusije. EBU je potom kontaktirala ravnateljstvo HRT-a, tražeći objašnjenje.


– Prozvani kolege ravnateljstvu su kazali kako su oni ulaznice za utakmice na Svjetskom nogometnom prvenstvu podijelili svojim prijateljima te da pojma nemaju jesu li ih ti njihovi prijatelji iskoristili za odlazak na stadione ili su ih prodavali. Međutim, daljnja istraga pokazala je da je u ime HRT-a čak četrdeset ulaznica za Svjetsko nogometno prvenstvo zatraženo nekoliko mjeseci prije početka tog velikog sportskog događaja, kao i da nitko službeno s HRT-a nije znao da je netko te ulaznice tražio. Sigurno je nadalje da karte nisu dobili ni djelatnici HRT-a, niti naši poslovni partneri – prenosi Jutarnji izjavu izvora s HRT-a.




Na HRT-u su potvrdili da je pokrenut interni postupak, dok Drago Ćosić nije htio ništa komentirati.


Originalni tekst pročitajte OVDJE.