Prognoza vremena i stanje na cestama

VRIJEME DANAS: Prognostičari najavljuju grmljavinu i pljuskove te prestanak kiše prema večeri

Hina

snimio Vedran Karuza

snimio Vedran Karuza

Iz HAK-a vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.



ZAGREB – Promjenljivo i pretežno oblačno, povremeno s kišom i pljuskovima s grmljavinom. Prema večeri i u noći očekuje se postupan prestanak kiše, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za četvrtak.


U unutrašnjosti će slab do umjeren jugozapadnjak navečer okrenuti na sjeverozapadnjak. Na Jadranu umjereno i jako jugo u slabljenju, a prema kraju dana će zapuhati sjeverozapadnjak, podno Velebita bura. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 13 i 18 stupnjeva Celzijusovih.


HAK: Kolnici mjestimice mokri i skliski


– Kolnici su mjestimice mokri i skliski u središnjoj Hrvatskoj, Istri, Hrvatskom primorju, Lici i Dalmaciji. U Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju ponegdje ima magle. Smanjena je vidljivost na autocestama: A6 Rijeka-Zagreb između vijadukta Bukovo i tunela Sleme te A7 GP Rupa-čvor Diračje. Mogući su odroni, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).




Iz HAK-a vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.


Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.


U prekidu su katamaranske linije: Vis-Split i Mali Lošinj-Cres-Rijeka te brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak.


Danas će trajekt iz Sobre za Prapratno isploviti u 16 umjesto u 15 sati.


Ostali trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.