Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
12. prosinca 2019.
Dogovorena ponovna sjednica

U četvrtak odluka hoće li Bernardić zamijeniti Bauka na čelu Kluba SDP-a

Snimio Darko JELINEK
Snimio Darko JELINEK
Autor:
Objavljeno: 9. svibanj 2018. u 17:28 2018-05-09T17:28:34+02:00

Neslužbeno doznajemo da je većinsko raspoloženje članova Kluba da se promijeni vodstvo i da umjesto Arsena Bauka predsjednik Kluba bude Bernardić, što je predložilo više SDP-ovaca. Jedan od prijedloga zaključaka bio je i da se definira stajalište Kluba prema rejtingu i stanju u stranci te da se mijenja njegov poslovnik kako bi mu se omogućio učinkovitiji rad

 
ZAGREB Klub zastupnika SDP-a sastao se u srijedu zbog nezadovoljstva koje je nedavno eskaliralo u stranci te najave njegova potpredsjednika Gordana Marasa da će dati ostavku na tu dužnost zbog »nedemokratske logike u stranci«, no budući da nakon dva sata nisu donijeli konačnu odluku, ponovno će se sastati u četvrak, kada očekuju da se na sjednici pojaviti i predsjednik stranke Davor Bernardić.

Neslužbeno doznajemo da je većinsko raspoloženje članova Kluba da se promijeni vodstvo i da umjesto Arsena Bauka predsjednik Kluba bude Bernardić, što je predložilo više SDP-ovaca. Jedan od prijedloga zaključaka bio je i da se definira stajalište Kluba prema rejtingu i stanju u stranci te da se mijenja njegov poslovnik kako bi mu se omogućio učinkovitiji rad.

O tome bi se trebalo odlučivati na sutrašnjoj sjednici na kojoj bi trebao biti i Bernardić, koji kao predsjednik stranke, prema Statutu, predlaže predsjednika Kluba. Zasad nije poznato hoće li se Bernardić odlučiti na taj potez s obzirom na to da ga danas nije bilo.

Bauk, čiji je amandman na pravila unutarstranačkih izbora izazvao mnoge kritike u stranci, rekao je novinarima nakon sjednice da Klub nije tijelo stranke i da bi se kvalitetna rasprava o unutarstranačkim odnosima trebala voditi zajedno s ostalim tijelima stranke, a to su predsjednik, Predsjedništvo i Glavni odbor.

»Ništa dramatično, jedna od mirnijih sjednica u zadnjih godinu dana«, ocijenio je Bauk. Nije znao reći zašto se Bernardić nije odazvao na sjednicu Kluba, tek je pretpostavio da ima svoj raspored i obaveze. »Neki članovi Kluba izrazili su želju da malo promijeni svoj raspored i prioritete, ali to je njihov stav«, rekao je.

Maras je novinarima rekao da će Klub odluke donijeti kada i predsjednik stranke bude na sjednici. Istaknuo je da se otvorila rasprava o stanju u Klubu i vodstvu, ali, dodao je, o svemu će se glasovati u prisutnosti predsjednika. Raspravljalo se i o njegovoj ostavci, rekao je te dodao kako je »dosta ljudi shvatilo razloge njegova čina koji je usmjeren prema tome da SDP bude bolji«.

Na pitanje je li bilo riječi o Baukovoj ostavci na čelu Kluba, Maras je odgovorio da su razgovarali o načinu na koji bi Klub trebao funkcionirati te kako očekuje da će se sutra pojaviti predsjednik Bernardić kako bi se donijele neke odluke.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.