Posljedice potresa

U Zagrebu oštećeno preko 250 zgrada, Božinović poslao poruku onima koji su napustili grad: ‘Vratite se’

P. N.

Foto Darko Jelinek

Foto Darko Jelinek

Djevojčica od 14 godina koja je stradala u urušavanju u Đorđićevoj još se, nažalost, nalazi u kritičnom stanju. Svi građani koji nisu mogli prespavati u kućama su zbrinuti u Studentskom domu Cvjetno naselje. Prenoćilo ih je ukupno 59



Od prvog jučerašnjeg potresa jačine 5,5 stupnjeva po Richteru do danas je na području Zagreba zabilježeno njih još – 37. 


– Pratit ćemo tu situaciju i dalje. Građani trebaju biti oprezni zbog činjenice da je ipak Zagreb seizmološki aktivno područje, ali se nadamo da neće biti novog razloga za angažman službi. No su i jučer pokazale visok stupanj organizacije i djelovanja, rekao je ministar policije Davor Božinović


Potvrdio je da su štete velike, stradalo je barem 250 objekata na području grada, a pregledi se još obavljaju pa nije riječ o konačnoj brojci. Oštećeni su brojni stambeni, ali i vrijedni kulturni objekti.




– Proveli smo tijekom noći obilježavanje tih prostora kako se građani ne bi kretali u njihovoj blizini, kako se ne bi izazvala šteta ili ranjavanje građana. Noć je protekla mirno, nije bilo incidenata, policijske ophodnje su cijelu noć osiguravale taj dio grada, dodao je Božinović.


Djevojčica od 14 godina koja je stradala u urušavanju u Đorđićevoj još se, nažalost, nalazi u kritičnom stanju. Svi građani koji nisu mogli prespavati u kućama su zbrinuti u Studentskom domu Cvjetno naselje. Prenoćilo ih je ukupno 59.


Ministar Božinović je pozvao i one koji su u panici jučer napustili Zagreb i masovno otišli prema otocima i drugim jadranskim destinacijama u kojima imaju nekretnine da se – vrate u Zagreb.


– Preporuka onima koji su otišli van Zagreba je da se vrate To je bolje za njih a i za manje sredine u koje su došli, dodao je.