Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. studenoga 2019.
Oglasio se i Beljak

Tragikomična nota antimigrantske histerije: Strane radnike Mate Rimca prijavila kao ilegalne migrante

foto: REUTERS
foto: REUTERS
Autor:
Objavljeno: 7. studeni 2018. u 10:24 2018-11-07T10:24:00+01:00

Na ovu tragikomičnu situaciju reagirao je i samoborski gradonačelnik, predsjednik HSS-a Krešimir Beljak

Antimigrantska histerija koju šire populistički političari, odnosno političari i "facebook aktivisti" ekstremne desnice dobila je i svoje tragikomične konotacije. Jedna žena u Samoboru, naime, prijavila je policiji da je u trgovačkom centru vidjela ilegalne migrante, ali ispostavilo se da su u pitanju strani radnici zaposleni kod hrvatskog inovatora i proizvođača automobila Mate Rimca.

Na ovu tragikomičnu situaciju reagirao je i samoborski gradonačelnik, predsjednik HSS-a Krešimir Beljak, koji je na svom facebook profilu objavio:

"Tragom brojnih upita i vijesti koje se šire društvenim mrežama o ilegalnim migrantima koji ‘tumaraju’ Samoborom i samoborskim krajem , obavještavamo vas da se radi o krivim informacijama i lažima. Prava istina je da je jedna gospođa vidjela ‘migrante’ u jednom trgovačkom centru u Samoboru, te ih odmah prijavila policiji. Policija je utvrdila da se radi o stranim zaposlenicima jedne samoborske tvrtke s urednim radnim i boravišnim dozvolama. Sve ostale ‘vijesti’ i ‘dojave’ jednostavno nisu istinite i molimo vas sve da ne nasjedate na laži i neodgovorno i bezrazložno širenje straha i panike.”

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.