Dokumentacija, dokumentacija...

Todorić dostavio dokumente Čičku: HHO predao dokumentaciju Predsjednici i Glavnom državnom odvjetniku

P. N.

foto: arhiva obitelji Todorić

foto: arhiva obitelji Todorić

"Prema informaciji kojom raspolažemo, navodno je isti materijal predan 14. travnja tadašnjem glavnom državnom odvjetniku Dinku Cvitanu", stoji u priopćenju.



ZAGREB – Izvršni odbor Hrvatskoga helsinškog odbora za ljudska prava (HHO) izvijestio je u četvrtak da je Ivica Todorić dostavio HHO-u iz Londona dokumente s molbom da ih “proslijedi nadležnim organima radi utvrđivanja istine”.


Slijedom toga predsjednik HHO-a Ivan Zvonimir Čičak predao je 8. svibnja dostavljenu dokumentaciju predsjednici Republike Kolindi Grabar-Kitarović, a preslik dokumentacije su 9. svibnja on i član Izvršnog odbora Evelin Tonković uručili glavnom državnom odvjetniku Draženu Jeleniću, priopćio je HHO.


“Prema informaciji kojom raspolažemo, navodno je isti materijal predan 14. travnja tadašnjem glavnom državnom odvjetniku Dinku Cvitanu”, stoji u priopćenju.




S obzirom da HHO u svom djelovanju odgovara samo i isključivo javnosti, Izvršni odbor HHO odlučio je da će sveukupni materijal biti dostupan javnosti idućeg tjedna, kako bi nadležna tijela imala vremena provjeriti vjerodostojnost dostavljenih materijala, navodi se u priopćenju.