Uskoro na slobodi

Todorić bi vrlo skoro mogao izaći iz Remetinca: Evo kako će mu izgledati zatvorski dani

P. N.

Foto Denis Lovrović

Foto Denis Lovrović

 Mislim da su velike šanse da uskoro izađe na slobodu. Držim da bi neko duže trajanje istražnog zatvora bilo bespredmetno. Vjerujem da već za nekoliko dana može izaći, rekao je Pavasović - Visković



Većina pravnika uglavnom je suglasna kako postoje vrlo velike šanse da se Ivica Todorić neće predugo zadržati u remetinečkom pritvoru.


Odvjetnik Veljko Miljević sinoć je još izjavio kako će nakon ispitivanja posljednjeg svjedoka nestati razlozi da ga se drži iza rešetaka, te da bi to bio pravni nonsens. U procesu je ostao neispitan još samo jedan ili dva svjedoka, a sudac Ivan Turudić sinoć je izjavio kako je neslužbeno čuo da je DORH odustao od njihovog ispitivanja. 


– Moglo bi se već u ovom tjednu odlučiti o produljenju ili ukidanju istražnog zatvora«, kazao je Turudić za Novu TV.




Odvjetnik Ljubo Pavasović Visković otkrio je sinoć za RTL da istraga može potrajati još maksimalno šest mjeseci, nakon čega će biti podignuta ili odbačena optužnica. 


– Mislim da su velike šanse da uskoro izađe na slobodu. Držim da bi neko duže trajanje istražnog zatvora bilo bespredmetno. Vjerujem da već za nekoliko dana može izaći. Bliži sam zaključku o danima i tjednima, a ne mjesecima, rekao je, ali i dodao da vjeruje da će suđenje trajati godinama.


Todorić će danas imati priliku iznijeti obranu, a bivši ravnatelj zatvorskog sustava u Zagrebu Miroslav Mihoci otkrio je za RTL kako će izgledati njegovi dani u zatvoru, gdje će najvjerojatnije dobiti jednokrevetnu sobu.


– Svi su u zatvoru isti. Nema privilegiranih, svi su oni ovdje ravnopravni, ekonomski status nema veze. Službenici su vrlo profesionalni i postupaju prema svima jednako. Očekuje ga buđenje u 7 sati, obavljanje jutarnje higijene, priprema za doručak, prijepodnevne aktivnosti. On ne može za vrijeme radnog vremena ležati, on može sjediti, čitati novine ili knjige, vjerojatno će biti pozvan na liječnički pregled, izaći će na dva sata u šetnju, rekao je Mihoci.


Istraga protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante i 12-ero Agrokorovih menadžera te revizora pokrenuta je prošle godine zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna.


Istražni zatvor određen je jedino Ivici Todoriću i to zbog zbog utjecaja na svjedoke, a kako se doznaje u cijeloj istrazi neispitan je ostao tek jedan svjedok.