Ništa od referenduma

TITO IPAK OSTAJE BEZ TRGA Milan Bandić otkrio kako bi se ubuduće taj trg mogao zvati

Tihomir Ponoš

Milan Bandić, Foto: D. LOVROVIĆ

Milan Bandić, Foto: D. LOVROVIĆ

Inzistirao sam i mislio da ima razuma da narod odluči na referendumu ali vidim da nema, rekao je zagrebački gradonačelnik



Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić predložit će Odboru za imenovanje ulica i trgova da se na prvoj sjednici gradske Skupštine Trg maršala Tita preimenuje u Trg Republike Hrvatske.


Bandić je tu odluku objavio davši izjavu za medije, a nikakva pitanja nije bilo moguće postaviti.


Izjavio je da se nada će time riješiti prijepor koji je dijelom i jedan od najprizemnijih hrvatskih problema.




Sve do ponedjeljka najavljivao je da će raspisati referendum o nazivu Trga maršala Tita i kako je kazao inzistirao je na tome i vjerovao da ima dovoljno razuma da narod o tome odluči na referendumu. 


– Ali nema, i to od onih biranih od naroda, kazao je Bandić aludirajući na čvrstinu onih kojima je preimenovanje tog gradskog Trga, a to je pet zastupnika izabranih na listi Brune Esih, prioritet i uvjet za davanje skupštinske podrške Bandiću i njegovoj listi.


Zagrebački gradonačelnik se podičio kako se drznuo, nakon šest mandata, predložiti nešto protiv čega nitko normalan u ovoj zemlji ne bi trebao biti, a protiv njegova prijedloga bit će samo oni koji liječe svoje frustracije, a oni Bandića ne zanimaju.


Nabrojao je sve važne institucije koje još uvijek imaju adresu na Trgu maršala Tita, od Sveučilišta do HNK i pri tome pogrešno na taj trg smjestio Muzej suvremene umjetnoti, umjesto Muzeja za umjetnost i obrt, a trg na kojem su sve te institucije smještene zaslužuje da “nosi najljepše i najvažnije ime”.