Malezija

Stiglo izvješće o istrazi nestalog aviona na letu MH370. Obitelji poginulih putnika su, blago rečeno, razočarane

Hina

Reuters

Reuters

»To je potpuno razočaravajuće, frustrirana sam, nema tu ničeg novoga«, kazala je Intan Maizura Othman, čiji se suprug nalazio u Boeingu 777 koji je nestao 8. ožujka 2014. malo nakon polijetanja



Obitelji putnika iz nestalog zrakoplova Malaysia Airlinesa, na letu MH370, rekle su u ponedjeljak da izvješće istrage koje im je predstavljeno nema novih otkrića o razlogu tajanstvenog nestanka zrakoplova.


U izvješću se međutim ističu pogreške i protokoli te smjernice koji nisu poštovani, rekle su obitelji izvjestiteljima nakon brifinga o izvješću.


»Nadamo se da te greške neće biti ponavljane te da su poduzete mjere oko njihova sprečavanja u budućnosti«, rekla je Grace Nathan, odvjetnica čija je majka Anne Daisy bila u zrakoplovu.




Sadržaj izvješća predstavljen je obiteljima žrtava u melezijskom ministarstvu prometa prije njegove službene objave, a neki od članova obitelji izrazili su kritike da je riječ o previše tehničkom izvješću koje im je predstavljeno.


»Ekipa istražitelja nije u mogućnosti odrediti uzrok nestanka MH370«, zaključuje se u izvješću napisanom na 400 stranica.


»To je potpuno razočaravajuće, frustrirana sam, nema tu ničeg novoga«, kazala je Intan Maizura Othman, čiji se suprug nalazio u Boeingu 777 koji je nestao 8. ožujka 2014. malo nakon polijetanja.


Po njezinim riječima, sastanak se pretvorio u »živu raspravu« tijekom koje je rodbina žrtava izrazila svoje frustracije, a mnogi od njih su postavljali pitanja na koja nisu dobili zadovoljavajuće odgovore.


Izvješće će biti predstavljeno medijima u 19.30 sati.


Zrakoplov na letu MH370 s 239 ljudi nestao je na putu iz Kuala Lumpura prema Pekingu. Radi se o jednom od najvećih zrakoplovnih misterija.