Prve doznake

Stigli Abbot Libre uređaji za bezbolno mjerenje šećera u krvi

Ljerka Bratonja Martinović

HZZO je počeo ispisivati prve doznake, a isporuka u ljekarne je krenula

HZZO je počeo ispisivati prve doznake, a isporuka u ljekarne je krenula

HZZO je počeo ispisivati prve doznake, a isporuka u ljekarne je krenula, tako da će nakon dvomjesečnog čekanja pacijenti s dijabetesom koji imaju indikaciju za ovaj uređaj do njega konačno i doći



ZAGREB Abottovi aparati za bezbolno i kontinuirano mjerenje glukoze u krvi napokon su dostupni hrvaskim pacijentima, nakon što je došlo do zastoja u isporuci ovih novoodobrenih uređaja na hrvatsko tržište.


HZZO je počeo ispisivati prve doznake, a isporuka u ljekarne je krenula, tako da će nakon dvomjesečnog čekanja pacijenti s dijabetesom koji imaju indikaciju za ovaj uređaj do njega konačno i doći.


HZZO je, podsjetimo, početkom lipnja donio odluku o financiranju ovih uređaja preko HZZO-ove liste pomagala.




Pravo na uređaje dobili su pacijenti na intenzivnoj terapiji inzulinom, s tim da je djeci do osam godina odobrena upotreba Medtronic Minimed senzora, a pravo na Abbott Libre senzore dobila su djeca u dobi od četiri do osam godina, slijepe osobe, trudnice te odrasli bolesnici na intenziviranoj terapiji inzulinom s dokazanom hipoglikemijom u hospitalnim uvjetima.


Iako su službeno dobili pravo na pomagalo, pacijenti su dosad bili uskraćeni za Abbottove uređaje, jer tvrtka nije pravodobno opsrkbila njima hrvatsko tržište.