Upravno vijeće Dječje bolnice Srebrnjak

Stavljenić Rukavina: Nogalo zaposlio devet liječnika bez suglasnosti resornog ministarstva

Hina

Foto Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto Sanjin Strukic/PIXSELL

Na Nogalove tvrdnje da posjeduje urednu i transparentnu dokumentacije kojom opovrgava optužbe, rekla je da ta dokumentacija nije dostavljena u kontrolni ured i Upravno vijeće, a trebala je biti



ZAGREB Predsjednica Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak Ana Stavljenić Rukavina izjavila u četvrtak da je Boro Nogalo smijenjen s mjesta ravnatelja bolnice na temelju nalaza kontrolnog ureda, koji je pokazao da je u razdoblju od 2014. do 2019. godine zaposlio devet liječnika bez suglasnosti resornog ministarstva.


Stavljenić Rukavina ustvrdila je na konferenciji za novinare da je Nogalo smijenjen na temelju internog nalaza, koji je našao određene nepravilnosti, a ne po odluci Upravnog vijeća, koje mora reagirati na svaku pravnu nepravilnost.


»Razlog smjene nije projekt Srebrnjak, najveći infrastrukturni projekt iz zdravstva i znanosti u Hrvatskoj u vrijednosti od 60 milijuna eura, nego Nogalovo stopiranje projekta zbog neraspisivanja natječaja”, naglasila je.




Na Nogalove tvrdnje da posjeduje urednu i transparentnu dokumentacije kojom opovrgava optužbe, rekla je da ta dokumentacija nije dostavljena u kontrolni ured i Upravno vijeće, a trebala je biti.


Napomenuvši da je na mjesto ravnateljice bolnice odabrana predsjednica Stručnog vijeća bolnice Lana Tambić Bukovac, koja je imenovanje odbila, Stavljenić Rukavina je rekla da se daljnje odluke donose nakon pismene odbijenice.


Za pedijatra zapošljavao liječnika bez specijalizacije


Zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević kazala je da su liječnici obavljali djelatnosti za koje ustanova nema odobrenje, a među njima su bili kirurški zahvati. Kaže kako je Nogalo na natječaj za pedijatra zapošljavao, primjerice, liječnika bez specijalizacije.


Upitana koliko dugo su ti liječnici radili bez suglasnosti, odgovorila je da se nalaz odnosi na razdoblje od 2014. do 2019. godine. Znakovitim je ocijenila da Dječja bolnica Srebrnjak jedina nije potpisala ugovor s HZZO-om.


Pavičić Vukičević također je demantirala Nogalove tvrdnje da mu je bio zabranjen pristup u bolnicu, pa je konferenciju za novinare morao održati pred bolnicom.


Podsjetivši na ulogu Grada Zagreba u financiranju bolnica, istaknula je kako je Zagreb sa 49 milijuna kuna financirao Srebrnjak i ustvrdila da se od tog velikog projekta neće odstupiti.