Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1n
Sutra: 9° 9° 1n
24. veljače 2020.
Stigla je zima

Snijeg pada širom Hrvatske, negdje će napadati i 20 centimetara

Snimio Sergej DRECHSLER
Snimio Sergej DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 18. siječanj 2020. u 22:42 2020-01-18T22:42:55+01:00

Zbog jakog vjetra samo za osobna vozila otvorena je autocesta A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Delnice, javlja HAK u 21:47. Ostala vozila obilaze starom cestom kroz Gorski kotar (DC3)

Počeo je padati snijeg u Hrvatskoj.

Već ga ima na tlu u gorju, gdje bi ga tijekom moći moglo napadati i 20 centimetara, a počeo je padati u u gradovima, javlja Index.

Slab snijeg pada u Karlovcu, Krapini, Ogulinu, u Čabru i na Zavižanu, a zrnati snijeg Varaždinu te u dijelovima Zagreba i Osijeka.

Rosulje ima posvuda u unutrašnjosti.

Zbog jakog vjetra samo za osobna vozila otvorena je autocesta A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Delnice, javlja HAK u 21:47. Ostala vozila obilaze starom cestom kroz Gorski kotar (DC3). Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicom, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom (I. i II. skupinu vozila), javlja HAK.

Vozači, budite oprezni

Hrvatski autoklub upozorava vozače na dodatan oprez zbog skliskih kolnika, a na posebnom obziru vozači trebaju biti večeras i tijekom noći kada se očekuje znatnija količina snijega, posebno u Gorskom Kotaru i Lici.

Vlažnih i skliskih kolnika ima u većem dijelu unutrašnjosti, a zbog rosulje koja se ledi u dodiru s tlom moguća je mjestimična poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Zbog magle vidljivost je mjestimice smanjena na cestama u unutrašnjosti. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog najavljene promjene vremena sa snijegom i susnježicom, osobito u Lici i Gorskom kotaru, ali i u nizinskom dijelu unutrašnjosti te kišom koja se može smrzavati u dodiru s hladnom podlogom.

Zbog toga je moguća poledica i stvaranje snježnog pokrivača, a u priobalju i jak vjetar. Iz HAK-a apeliraju na vozače da prije puta provjere stanje na cestama, da na put ne kreću bez propisane zimske opreme te daju prednost prolaska vozilima zimske službe.

U gorju i 20 cm snijega, u središnjoj Hrvatskoj maksimalno 10

U gorju bi do kraja nedjelje moglo pasti i dvadesetak centimetara snijega, a u središnjoj Hrvatskoj od pet do maksimalno 10, dok će na istoku pasti najvjerojatnije i manje od pet centimetara snijega.

I u nedjelju prijepodne još će u kopnenom dijelu zemlje biti susnježice i snijega. Potom nam dolazi vrijeme bez oborina, ali većinom oblačno.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
 Napredna tehnologija za sigurno i trajno rastjerivanje neželjenih životinja iz doma
Miran i uredan dom bez gamadi više nije nemoguća misija!

Napredna tehnologija za sigurno i trajno rastjerivanje neželjenih životinja iz doma