Predsjednički kandidat

Škoro napao Vladu: ‘Hrvatski narod ne može čekati dva stoljeća da bi dostojanstveno živio’

P. N.

Hitno su nam potrebne promjene. Sad il' nikada - Miroslav Škoro / Snimio Darko JELINEK

Hitno su nam potrebne promjene. Sad il' nikada - Miroslav Škoro / Snimio Darko JELINEK

'Od 2007. do 2018. Hrvatska se približila EU prosjeku za svega dva postotna boda i sad smo na 63% prosjeka, a iza nas je samo Bugarska. Čak i kad bi ostale članice Unije od danas počele stagnirati, nama bi ovim tempom trebalo više od 200 godina da ih sustignemo!', napisao je Škoro 



Predsjednički kandidat Miroslav Škoro na svom je Facebook profilu poručio da hrvatski narod ne može čekati dva stolječa da bi dostojanstveno živio. Škoro je ujedno istaknuo da je naše gospodarstvo prema podacima Eurostata tek na 63 posto prosjeka u Europskoj uniji, te da je iza nas samo Bugarska. 


‘Vlada Andreja Plenkovića svakodnevno nas obasipa informacijama o pozitivnim makroekonomskim pokazateljima. Žele nas uvjeriti da hrvatsko gospodarstvo nakon godina krize stabilno raste, a država se ubrzano razvija. Ali izvješće Eurostata o brzini približavanja europskom prosjeku razvijenosti priča drukčiju priču. Od 2007. do 2018. Hrvatska se približila EU prosjeku za svega dva postotna boda i sad smo na 63% prosjeka, a iza nas je samo Bugarska. Čak i kad bi ostale članice Unije od danas počele stagnirati, nama bi ovim tempom trebalo više od 200 godina da ih sustignemo!’, napisao je Škoro. 


On smatra da u tom podatku leži odgovor na pitanje zašto mladi napuštaju Hrvatsku, zašto pada kvaliteta javnih usluga i zašto nas ove jeseni očekuju štrajkovi.




‘Hrvatski narod ne može čekati dva stoljeća da bi dostojanstveno živio i zato su nam hitno potrebne promjene. SAD IL’ NIKADA!’, zaključio je Miroslav Škoro.