Aktualno prijepodne

SPRDAČINA U SABORU Maras Resslera nazvao “Rasslerom”, pa njega Plenković – “Merasom”

P. N.

Foto Patrik Maček / PIXSELL

Foto Patrik Maček / PIXSELL

My name is Maras, Gordan Maras. I to zna gospodin Plenković koji mi nije odgovorio na pitanje", rekao je SDP-ovac prijavljujući povredu Poslovnika i tražeći Jandrokovićevu zaštitu



Dvanaesta sjednica Sabora u ovom mandatu počela je uobičajenim aktualnim prijepodnevom, a njegov je start obilježio sukob SDP-ovog Gordana Marasa s predsjednikom Sabora i premijerom.


Maras je prvo upozoren kako njegova naljepnica kojom promovira svoju kandidaturu na europskim izborima krši pravila te da će biti prijavljen Etičkom povjerenstvu.


“Samo me prijavljujte. Nemam problem s tim da me HDZ prijavljuje”, rekao je Maras Jandrokoviću




Maras je, javlja N1, htio postaviti pitanje ministru Tomislavu Tolušiću koji nije došao na sjednicu, ali završio je prozivajući premijera i HDZ zbog brojnih afera koje se pojavljuju u zadnje vrijeme, od špic-papka nadalje.


“Je li vas sram što je 300.000 naših sugrađana otišlo otkad ste vi predsjednik Vlade”, upitao je Maras, a premijer Plenković mu je odgovorio kako nema odgovor za njega jer nije dobio ni pitanje.


“Građanima je dosta HDZ-a, lopovluka, pljačke. Vidimo da predsjednik HDZ-a završava u zatvoru. Zar nije smiješno da Rassler govori da u Slavoniji nikad nije bilo ljepše nego sad, da Sokol govori da su mirovine izvrsne. Sramota je kako se ponašate prema građanima. Hrvatski građani nisu se rađali za Irsku”, rekao je Maras.


“Vi se ponašate kao da ste dovoljni sami sebi, kao da je ovo HDZ-ova država. Treba vam reći dosta”, zaključio je.


Nakon što je Maras Resslera nazvao “Rasslerom”, uzvratio mu je Plenković koji je njega nazvao – “Merasom”.


– My name is Maras, Gordan Maras. I to zna gospodin Plenković koji mi nije odgovorio na pitanje”, rekao je SDP-ovac prijavljujući povredu Poslovnika i tražeći Jandrokovićevu zaštitu.


– Kad potežete oružje molim vas da budete svjesni da ćete isto tako dobiti i nazad. Nemojte biti tužni, rekao je Jandroković.