Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
25. siječnja 2020.
Grmoja vs. Jandroković

SLUČAJ 'NJONJO': Neću se ispričati Jandrokoviću zbog nadimka. To je karakterna osobina

foto: arhiva NL
foto: arhiva NL
Autor:
Objavljeno: 10. svibanj 2019. u 12:28 2019-05-10T12:28:36+02:00

"Sve to dokazuju dokumenti Wikileaksa u kojima je pohvaljen jer je suzbijao nastojanja Hrvata u BiH za uspostavu trećeg entiteta. Ništa od izrečenog nemam namjeru povući. Ja nemam oraha u džepovima, nemam afera, protiv mene ne mogu ništa osim raditi što rade. HDZ je organizacija koja konstantno radi protiv hrvatskih nacionalnih interesa“, ocjenjuje Grmoja.

ZAGREB - Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja u petak je poručio da se ne namjerava ispričati predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću kojega je u sinoćnjoj raspravi nazvao 'Njonjom' jer, po njemu, to nije uvreda nego karakteristika, kao da ni on sam ne očekuje Jandrokovićevu ispriku koji mu je kazao da je "malo reći da je smeće" nego se, kaže, može samo osjećati ponosno.

Istaknuo je da ne može ostati miran na izdaju nacionalnih interesa ta da će se uvijek boriti protiv toga.

Grmoja se na konferenciji za novinare osvrnuo na svađu s HDZ-om i Jandrokovićem nakon što su vladajući odbili dva Mostova prijedloga - o proglašenju isključivog gospodarskog pojasa i izmjeni Zakona o gradnji kojima bi se teleoperaterima uvela obaveza isvođenja građevinske dozvole za izgradnju baznih stanica.

Grmoja je HDZ-ovce nazvao izdajicama, a da HDZ to boli, tvrdi, dokazuje i to što je s web stranice Sabora uklonjena tema njegove konferencije za novinare „Domoljubi su ponovno izdali Hrvatsku“.

"Rekli smo ono što je odavno trebali biti rečeno u Saboru i nikad nisam dobio više poruka potpore jer sam im, nakon što je HDZ odbacio dva prijedloga koji idu u koristi građana i štite nacionalne interese, rekao sve ono što je istina“, naglasio je politički tajnik Mosta, najavivši da će nastaviti govoriti istinu i prokazivati HDZ.

"Kako drugačije nazvati ljude koji su odbili izglasati isključivi gospodarski pojas nego izdajnicima, pogotovo ako znamo da je Europska komisija u analizi 2013. godine utvrdila da gubimo oko 160 milijuna eura godišnje zbog neproglašenja isključivog pojasa pa je lako izračunati koliko se Peljeških mostova u sve te godine moglo izgraditi izgubljenim novcem“, poručio je Grmoja.

Dodao je da Angela Merkel ne dolazi besplatno u Zagreb dati potporu HDZ-u.

"Cijelo vrijeme se pokušava sakriti istina i na mala vrata se pomalo uvodi policijska država. Nisam ja kriv što predsjednika Sabora boli činjenica da je, dok je bio ministar vanjskih poslova, zatajio Hrvate u Bosni i Hercegovini, što je Branko Bačić nosio crne torbe u aferi Fimi media, što je Josip Borić bio pomoćnik ministru Kalmeti kada su se bojali tuneli. Nakon što se prijenos sjednice sinoć prekinuo, na mene su krenuli Đakić, Lucić, Baričević, Lončar, rekao sam im da su privatizacijski skakavci koji su opustošili Slavoniju više nego četnici“, izvijestio je Grmoja o detaljima sinoćnjeg sukoba.

Ćorić: Jandroković je adekvatno odgovorio zastupniku Grmoji

ZAGREB - Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić u petak je, govoreći o verbalnom obračunu u Hrvatskom saboru između predsjedavajućeg Gordana Jandrokovića i Mostovca Nikole Grmoje, ocijenio da je reakcija Jandrokovića bila "adekvatan odgovor na divljaštvo zastupnika Grmoje".

"Mislim da je ta reakcija bila adekvatan odgovor na divljaštvo kolege zastupnika Grmoje. Verbalno divljaštvo i verbalna agresija kojom smo zapravo kontinuirano napadani, u konačnici, mislim da je bio efikasan način da se to zaustavi", rekao je Ćorić novinarima uoči sjednice Vlade.

Na pitanje treba li Jandroković pripaziti na komunikaciju u Saboru, budući da je Grmoju nazvao smećem, Ćorić je odgovorio da bi na komunikaciju trebali pripaziti svi.

"Svi zajedno bi u hrvatskoj javnosti trebali pripaziti na komunikaciju, isto tako mislim da bi u konačnici svi zajedno trebali inzistirati na tome da budemo objektivni", poručio je.

Zamoljen da komentira to što se pokazalo da u vezi imovinske kartice ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić nije govorio istinu, Ćorić je odgovorio da nema komentara na imovinske kartice, osim na svoju, a na pitanje je li siguran da ju je dobro ispunio, odgovorio je da nije siguran.

"Nisam, ali dopuštam da je dobro da je provjerite, pa onda možemo razgovarati", rekao je te dodao da je, ukoliko je i bilo pogrešaka u imovinskim karticama, do tih pogrešaka došlo nenamjerno te poručio: "Tko radi, taj i griješi".

Dodao je i da nadimak 'Njonjo' nije uvreda nego karakteristika koja najbolje oslikava servilnost Jandrokovića dok je bio ministar, a i danas.

"Sve to dokazuju dokumenti Wikileaksa u kojima je pohvaljen jer je suzbijao nastojanja Hrvata u BiH za uspostavu trećeg entiteta. Ništa od izrečenog nemam namjeru povući. Ja nemam oraha u džepovima, nemam afera, protiv mene ne mogu ništa osim raditi što rade. HDZ je organizacija koja konstantno radi protiv hrvatskih nacionalnih interesa“, ocjenjuje Grmoja.

"Kada vidim da netko radi protiv nacionalnih interesa, ja ne mogu ostati miran, osjećam Hrvatsku i za nju ću se i boriti. Od Jandrokovića nikada ne bih tražio ispriku, mogu se osjećati samo ponosno, nikada nisam cvilio ni jaukao, nisam nikada nikoga tužio, ni medije koji su svašta pisali o meni ni političke protivnike, a imam niz sudskih tužbi jer me financijski žele iscrpiti time. Ali neću stati, građani su me izabrali da se borim i primam udarce i nastavit ću se boriti za nacionalne interese“, poručio je Grmoja,

Kazao je da nije očekivao onakvu reakciju Jandrokovića koji se, kaže, do sada znao kontrolirati.

Rekao je i da smatra da sinočnji incident nije bio neprimjeren.

Za neprijavljenu imovinu ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, kazao je da još nema sve činjenice da bi znao pravu istinu. Ipak, dodaje, možda je i to dio obračuna između HDZ-ovih frakcija, kao što, kaže, zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić govori zbog onoga što mu se pripisuje u 'aferi sms'.

„Brkić je napokon nakon toliko godina u HDZ-u shvatio da tamo djeluje UDB-a. Pa zna koji ljudi sad vode stranku, Andrej Plenković pisao je o Kardelju, znamo što je bio ministar Božinović, znamo iz dokumenata o ključnom savjetniku premijera Vladimiru Šeksu da je bio suradnik UDB-e, a treba podsjetiti i da je HDZ zatvorio arhive nakon što ih je Most otvorio“, kazao je Grmoja.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu