'Novinarstvo ne damo'

SDP se pridružio dvotjednom bojkotu HRT-a: Javni servis ne smije biti produžena ruka vladajućih

Hina

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Iz SDP-a također pozivaju HRT da »što prije povuče nedemokratske i neosnovane tužbe protiv novinara i medija te time pokaže da poštuje Ustav i minimalne demokratske standarde za koje se izgleda i dalje moramo boriti«



ZAGREB SDP se pridružio dvotjednom bojkotu HRT-a pod nazivom »Novinarstvo ne damo« koje su pokrenule nevladine organizacije za zaštitu ljudskih prava zbog čak 36 tužbi koje je HRT pokrenuo protiv novinara i drugih medija, priopćeno je u nedjelju iz te stranke.


SDP u tom razdoblju neće sudjelovati u programima HRT-a pojavljivanjem u HRT-ovim emisijama niti davanjem izjava za HRT, a sve u znak snažne podrške tuženim novinarima i medijima, stoji u priopćenju.


»HRT kao javni servis mora služiti javnosti, a ne biti produžena ruka vladajućih. SDP će se uvijek snažno i glasno boriti za slobodu govora, slobodu medija te slobodan rad novinara i zaštitu njihove profesije u cilju zaštite javnog interesa«, ističu iz SDP-a.




Iz SDP-a također pozivaju HRT da »što prije povuče nedemokratske i neosnovane tužbe protiv novinara i medija te time pokaže da poštuje Ustav i minimalne demokratske standarde za koje se izgleda i dalje moramo boriti«.


Koliko je alarmantno stanje na HRT-u, govori i ocjena Europske federacije novinara, prema kojoj je HRT po razini neovisnosti najgori javni servis u Europi, stoji u priopćenju.