Odbor za medije

SDP ZA GRAĐANSKI NEPOSLUH? Neka televizijsku pretplatu plaćaju samo HDZ-ovci

Dražen Ciglenečki

Ilustracija: HRT

Ilustracija: HRT

HDZ nije htio pristao da jedan od pet članova nadzornog odbora HRT-a bude Miroslav Grgić, koji je to bio i u prošlom sazivu. Razlog je upravo činjenica da je HDZ odlučio raspustiti taj nadzorni odbor i to s obrazloženjem da je kršio zakon. Time su zaobišli nepisano pravilo da oporba predlaže jednog člana tog nadzornog odbora.



SDP je jučer najavio mogućnost poziva građanima na bojkot plaćanja pretplate HRT-a, u slučaju da HDZ odbije njihovog kandidata za nadzorni odbor javne RTV kuće.


“HRT je ionako u potpunosti pretvoren u HDZ-ovu televiziju, pa neka je onda plaćaju samo članovi HDZ-a. Valjda je ostalo nešto novaca od Fimi-medije u crnim vrećama”, rekao je SDP-ovac Nenad Stazić, u saborskoj stanci nakon završetka sjednice Odbora za medije.


Na toj sjednici HDZ nije htio pristao da jedan od pet članova nadzornog odbora HRT-a bude Miroslav Grgić, koji je to bio i u prošlom sazivu. Razlog je upravo činjenica da je HDZ odlučio raspustiti taj nadzorni odbor i to s obrazloženjem da je kršio zakon. Time su zaobišli nepisano pravilo da oporba predlaže jednog člana tog nadzornog odbora.




“Oporba je predložila da u NO ostane Grgić, koji je odlično radio svoj posao i poznaje situaciju. Toga se, međutim, HDZ boji, njima smeta da nadzorni odbor nadzire upravu HRT-a. HDZ želi nadzirati HRT”, rekao je Stazić.


Jučer se u Saboru nije glasovalo o članovima nadzornog odbora, a SDP je poslao u proceduru prijedlog amandmana na odluku Odbora za medije, tražeći da se umjesto jednog kandidata ipak izabere Grgića.