Rokotok

Ribafish u avanturi života: ‘Preplivat ću 50 hrvatskih otoka u spomen na pokojnog sina’

Portal Novilist.hr

Domagoj Jakopović Ribafish / Foto Facebook

Domagoj Jakopović Ribafish / Foto Facebook



Bloger i novinar Domagoj Jakopović Ribafish 6. srpnja kreće u avanturu života koju je nazvao “Rokotok”. Riječ je o plivačkom maratonu u spomen na njegova pokojnog sina Roka, a Ribafish namjerava preplivati udaljenosti između svih hrvatskih naseljenih otoka, javlja Večernji.


– Krećem 6. srpnja u 8.30 iz Lapuda u Dubrovniku, a plan je da budem na Koločepu oko 10 sati. Nakon toga plivam prema Šipanu i onda ide prva ozbiljnija ruta prema Mljetu, kazao je za Večernji Ribafish.


Pozvao je djecu da mu se pridruže na njegovim rutama jer će po dolasku na svaki otok govoriti o ekologiji i zdravom životu, a s djecom će imati i pravu potragu za blagom te će ih i darivati.




– Dijelit ću i primjerke svoje knjige “Rokotok” u kojoj su razgovori roditelja i djece. Rekao bih da je ta knjiga poput nekog mog Malog princa. Plan je da 50 otoka preplivam u tri etape, tako da ove godine do 1. kolovoza želim spojiti 17 najjužnijih nastanjenih otoka (od Koločepa do Čiova), što je udaljenost od preko 100 kilometara po etapi.


Nadam se da će djeca doći plivati, zbližiti se još više sa svojim roditeljima i da ovo postane nešto što će se raditi svake godine, dodao je Ribafish.


On je s pokojnim sinom često boravio u prirodi i putovao, o čemu je pisao na svom blogu i govorio u medijima, piše Večernji.