Demantirao najavu

Rektor svetišta: Nitko ovdje neće promovirati knjigu o Maksu Luburiću, to su laži!

P. N.

Foto Screenshot YouTube

Foto Screenshot YouTube

To se ovdje neće dogoditi i tko god je tako nešto rekao ili najavio, taj laže, rekao je vlč. Sente



KARLOVAC Rektor Svetišta sv. Josipa vlč. Antun Sente tek je danas, i to iz medija, saznao da je promocija knjige o Vjekoslavu Maksu Luburiću najavljena u Svetištu koji vodi.


– Sad su mi javili da se informacija o takvoj promociji pojavila u medijima i mogu samo reći da nemam pojma o tome. To se ovdje neće dogoditi i tko god je tako nešto rekao ili najavio, taj laže, rekao je vlč. Sente za KAportal.


Kako je dodao, netko se izgleda igra s lažima i prvo što će napraviti, poslati će svim medijima demantij ove informacije.





Sente  tvrdi da ga nitko nije kontaktirao u vezi promocije ove knjige iako se u Pastoralnom centru Svetišta često održavaju promocije knjiga. Tako i ne zna tko je nakladnik i tko je organizator predstavljanja.


Naime, kao nakladnik knjige koja ustaškog zločinca i idejnog začetnika zloglasnog koncentracijskog logora u Jasenovcu predstavlja “hrvatskim vitezom”, naveden je Mirko Bilić Erić a osim navodne promocije u Karlovcu svoje je predstavljanje knjiga trebala dobiti i u Zagrebu, u prostorijama Hrvatskog slova, te u Dominikanskom samostanu u Splitu, piše KAportal.


O najavi promocije knjige izvijestili smo danas.