Skandalozne izjave

Rakar ismijao tvrdnju da je diplomatkinji ukraden profil: ‘Onda joj je hakiran već pet godina, stalno piše isto’

P. N.

Foto Facebook

Foto Facebook

'Taj je profil onda bio hakiran pet godina jer od onda objavljuje isto. To je kontinuitet stavova. Uostalom, pisala je članke, davala slične izjave za medije i ranije. To je valjda izvukla iz njihovog udžbenika - ako se moraš oprati, onda kažeš da ti je hakiran profil', dodaje



Prva tajnica hrvatskog veleposlanstva u Njemačkoj Elizabeta Mađarević čije su izjave o “čistoj i bijeloj Europi” šokirale domaću i inozemnu javnost još je jučer obrisala Facebook profil.


Sve je popratila tvrdnjom da joj je profil hakiran i najavila kako će tužiti “sve koji o njoj šire neistine”.


Komunikacijski stručnjak Marko Rakar izjavio je, međutim, za t-portal kako je izjava o hakiranom profilu na Facebooku ‘čista glupost’.




‘Taj je profil onda bio hakiran pet godina jer od onda objavljuje isto. To je kontinuitet stavova. Uostalom, pisala je članke, davala slične izjave za medije i ranije. To je valjda izvukla iz njihovog udžbenika – ako se moraš oprati, onda kažeš da ti je hakiran profil’, dodaje.


Lucijan Carić, stručnjak za informacijsku sigurnost, smatra, pak, da je Mađarević brisanjem profila napravila pogrešku.


‘Njoj bi bilo u interesu da dokaže kako joj je profil hakiran. U tom smislu brisanje profila sigurno nije pravi potez te više sliči na pokušaj uništavanja dokaza’, napisao je na Facebooku.