Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
15. listopada 2019.
Post koji je postao viralan

Radnik o uhljebljivanju u HŽ: 'Nekad je nas deset imalo jednog šefa. Danas nas trojica imamo 20 šefova'

Radnik o uhljebljivanju u HŽ: 'Nekad je nas deset imalo jednog šefa. Danas nas trojica imamo 20 šefova'
Radnik o uhljebljivanju u HŽ: 'Nekad je nas deset imalo jednog šefa. Danas nas trojica imamo 20 šefova'
Autor:
Objavljeno: 15. listopad 2018. u 6:57 2018-10-15T06:57:00+02:00

'Kad vam ponovno kasni vlak onda ne proklinjite nas jadnike što vidite uz prugu nego kravataše u Zagrebu u Žutoj zgradi što su prvi puta vidjeli vlak kad su došli iz svoga kamenjara u glavni grad i odmah nam postali šefovi', stoji u Facebook statusu koji je ove nedjelje postao viralni hit i o kojem mnogi pričaju.

Potpisao ga je zaposlenik Hrvatskih željeznica Damir Martinovski, upozorivši na znani problem uhljebljivanja kadrova u toj državnoj tvrtki. Tako je došlo do apsurdne situacije da u HŽ-u danas skoro da ima više zaposlenih šefova nego radnika.

Ovu zanimljivu objavu prenosimo u cijelosti.

Na željeznici radim 40 godina i nikada nije bilo gore. Nakotilo se u upravi uhljeba da više disati ne možemo a već ugrožavaju i sigurnost prometa. Barem da ništa ne rade nego silom žele opravdati svoje postojanje pa izmišljaju poslove koje mi moramo raditi da bi oni nešto mogli kontrolirati jer oni su KONTROLORI a ne izvršioci. Cirkus nastane kad je više kontrolora nego izvršioca a to je slučaj na HŽ.

Konkretno, moja je dužnost nadzor pruge i svih postrojenja na i uz nju (skretnice, mostovi, putni prijelazi, propusti, usjeci, peroni,...) dakle odgovaram za sigurnost putnika i robe. Nalazim neispravnosti, evidentiram ih i po potrebi tražim otklanjanje te planiram održavanje i velike radove kod zamjena postojećeg materijala. Puno je tu posla kojega treba savjesno obavljati jer su ljudski životi u pitanju, np. kut vidljivosti na prijelazu preko pruge ako nije dobar a netko strada ja sam kriv.

To mi je osnovni posao kojega sve manje stignem raditi jer moram zadovoljiti uhljebe koji HITNO traže izvješće o; gromobranima, strujnim instalacijama šupa i garaža, protupožarnim aparatima, stanju klima uređaja, potrošnji vode i struje, puknutim cijevima u nekoj vukojebini, ekološkom zbrinjavanju starih pragova, pa onda ispunjavanje razni naloga, formulara, obračun za radnike, zaštitna odjeća, praćenje razni troškova,.... da više ne nabrajam a mogao bi cijelu stranicu.

Moj posao je izvršna služba, prije ga je (za ovo područje) radilo 10 ljudi i imali smo jednoga šefa dok danas radimo nas trojica i imamo 15-20 šefova.
Da ne govorim o pragovima, tračnicama, skretnicama i ostalom glavnom materijalu što nam kronično fali jer je novac otišao za dobre plate i ugovore uhljeba.

Mene kao starog željezničara je sramota svega ovog a najviše tog što smo se prije 35-40 godina od Vinkovaca do Zagreba vozili 2,5 da danas 4 sata. Mislim da vam je sad jasnije i zbog čega.

Kad vam ponovno kasni vlak onda ne proklinjite nas jadnike što vidite uz prugu nego kravataše u Zagrebu u Žutoj zgradi što su prvi puta vidjeli vlak kad su došli iz svoga kamenjara u glavni grad i odmah nam postali šefovi.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.