Gari Cappelli

Radnicima 2500 kuna za odmor u Hrvatskoj; Projekt Cro kartice kreće ove jeseni?

Hina

Foto: R. BRMALJ

Foto: R. BRMALJ



Ministar turizma Gari Cappelli izjavio je u ponedjeljak uoči sjednice Vlade kako projekt »Cro kartice«, u sklopu kojega bi poslodavci radnicima uplaćivali iznos koji bi oni mogli koristiti za plaćanje smještaja i ostalih turističkih usluga u Hrvatskoj, nije mrtav, već se razrađuje njegova realizacija.


Poslodavci bi, kaže Cappelli, u sklopu projekta radnicima uplatili iznos »negdje u visini oko 2.500 kuna«, koje bi kao nagradu davali svojim djelatnicima.


»Možda stignemo još u predsezoni, a u najgorem slučaju na jesen bismo napraviti probu od tjedan dana da vidimo kakav je interes«, rekao je Cappelli.




Upitan znače li njegove najave da projekt nije propao, odgovorio je kako nije, samo nije još određeno kako će se zvati: Cro kartica, Tjedan hrvatske ponude ili slično.


»U svakom slučaju, taj tjedan će ići, to imamo pripremljeno, a poanta je da poslodavci dobiju dio novca neoporezivano kao što sada imaju 7.500 kuna te da eventualno dodamo 2.500 kuna i da to bude dodatna nagrada, ali da se troši u Hrvatskoj«, rekao je Cappelli.