Valamar Riviera

RABAC NAJVIŠE KATEGORIJE Pogledajte nove bisere istarskog i hrvatskog turizma

Biljana Savić

Foto: R. BRMALJ

Foto: R. BRMALJ

Nova ulaganja u bazene, restorane, plaže, zabavne i ostale sadržaje u ovom resortu značajno će unaprijediti kvalitetu usluge prema TUI standardima, ističu u Valamar Rivieri



U Rapcu su otvorena dva ljetovališta Valamar Riviere – Family Life Bellevue Resort 4* i Valamar Girandella Resort 4*/5*, najveće ovogodišnje investicije u hrvatskom turizmu, vrijedne 562 milijuna kuna, a koje će repozicionirati Rabac u vodeću odmorišnu destinaciju visoke kategorije. Također, hotel Family Life Bellevue Resort od iduće će sezone postati prvi TUI Family Life brend u Hrvatskoj te Valamar Girandella Resort 4* koji prima goste u 372 sobe. Ukupni kapaciteti dvaju resorata su više od 2.700 gostiju i ukupno 764 smještajne jednice. Tu je 13 bazena ukupne vodene površine od 2.363 četvorna metra.


Nova ulaganja u bazene, restorane, plaže, zabavne i ostale sadržaje u ovom resortu značajno će unaprijediti kvalitetu usluge prema TUI standardima, ističu iz Valamar Riviere, što znači da će navedenim pravnim poslom dodatno osigurati popunjenost kapaciteta Valamar Girandella Resorta naredne tri godine, a plairaju dovesti oko 80.000 gostiju, odnosno ostvariti više od 400.000 noćenja, primarno kroz otvaranje novih avio tržišta s područja Skandinavije i Velike Britanije.


Kako zapravo izgledaju nova ljetovališta u Rapcu?




Pa, predivno. U sklopu projekta Valamar Girandella Resort 4* obnovljena su sva tri paviljona, centralna zgrada s restoranom te tri ville za smještaj gostiju i to prema točno određenom konceptu. Tako je jedan paviljon preuređen u smještaj po konceptu adults only s vlastitim bazenom i pool barom te recepcijom, drugi paviljon kao family koncept, a ville su nadograđene i proširene u premium smještaj. Treći paviljon je u potpunosti rekonstruktuiran u hotel namijenjen obiteljima sa bazenskim sadržajima, koji je zajednički brendiran s internacionalnim konceptom specijaliziranim za obitelji, a obnova je planirana u 2018. godini.




Valamar Girandella Resort proteže se uz jednu od najljepših plaža istočne obale Istre. Okružen je borovom šumom koja se spušta do bijelih šljunčanih plaža, a resortom smo šetali potpuno bezbrižno, jer na području resorta nije dopušten promet motornim vozilima. U resortu postoje tri vrste smještaja i pratećih sadržaja za tri različita prvoklasna odmora – obiteljski odmor, odmor rezerviran samo za odrasle ili premium odmor u vilama.



Valamar Girandella


Zapravo, Valamar Girandella Resort nudi tri vrste smještaja prilagođen različitim tipovima odmora – obiteljski, samo za odrasle i premium odmor kroz premium vile za ekskluzivne sadržaje i usluge. Valamar Girandella Resort može primiti goste u 399 smještajnih jedinica, a također velika pažnja posvetila se na uređenju šetnica, biciklističkih staza, plaža i parkirališta što je značajno uljepšalo cjelokupni dosadašnji izgled destinacije.


Obišli smo ga uzduž i poprijeko i zaista je to mjesto koje pruža zabavan i bezbrižan obiteljski odmor. Iznenadili su nas moderno osmišljeni obiteljski sadržaji – od komforne sobe, dovoljno velike za igru, preko gomile sjajnih sadržaja za djecu i cjelodnevne animacije, do opuštanja na prekrasnoj plaži i vanjskim bazenima i uživanja u finim jelima i pićima. Gostima Girandella Family Hotela na raspolaganju su prostrane obiteljske sobe, vrhunski sadržaji za djecu, obiteljska plaža, dječji bazen, čuvanje djece u Baby roomu, cjelodnevna animacija u Maro Clubu za djecu od 3 do 7 godina i za djecu od 7 do 12 godina, kao i Family Lounge te restoran s posebnim dijelom za djecu.



Na čak 1500 m2 površine očekuju vas igraonice za djecu, soft play igralište, dječje kino i kazalište i ostali atraktivni sadržaji namijenjeni obiteljima. Za to su zaslužni i Valamarovi koncepti Super Maro za djecu do 12 godina i Teen za tinejdžere. Super Maro donosi vrhunski opremljene dječje igraonice – Maro Baby Club i Maro Club – kao i profesionalno osmišljen zabavni program za djecu svih uzrasta do dvanaest godina, dok je Teen sa svojom posebno uređenim prostorom Teen hangout, sportskim i gaming turnirima i raznolikim večernjim programom prilagođen suvremenim potrebama tinejdžera.



Adults only


Valamar Girandella Adults Only sa svojim modernim sobama i suiteovima u mirnom dijelu resorta, posebnim buffet restoranom, opuštajućim infinity bazenom i izborom romantičnih doživljaja izbor je za parove ili društva prijatelja. Bio bi to izbor i naše novinarske ekipe, jer Valamar Girandella Resort nudi vrhunski smještaj u moderno uređenim sobama i suiteovima, a premium suiteovi su čak opremljeni i opuštajućim whirlpoolom. Tu su i prekrasne relax plaže, ali i prvoklasna usluga Beach Cluba koji nudi posluživanje na plaži, à la carte restoran, prostranu terasu, plitki bazen i vrt. To nije sve, tu je i vanjski infinity bazen samo za odrasle koji nudi i romantičnom pogledu na more. Navečer atraktivni Beach Club nudi zabavu uz elektronsku glazbu i večernji program.



Premium villas


Za goste koji svoj odmor žele podići na još višu razinu tu su Girandella Premium Villas s raskošnim sobama i suiteovima, infinity bazenom i dječjim bazenom te fine dining restoranom i uslugom doručka uz more u beach baru. I za ovaj ambijent i uslugu bilježimo se sa štovanjem. Luksuzna soba ili suite, fantastičan pogled na more, kraljevski tretman i prvoklasne usluge….ehhh, to je to. Što reći? Nas su samo obilaskom razmazili predsstavljanjem V Level usluga i sadržaja skrojenima za luksuzan odmor. Maštamo da ćemo i mi jednom uživati u brojnim povlasticama poput rezerviranog parkirališnog mjesta, ok, to nam nije priorotet, kao ni besprijekorni doček koji nude, ali fini dining restorani i kasni doručak do 11 sati kraj plaže, pa usluge conciergea, rezerviranog mjesta na opuštajućoj plaži i infinity bazenu i organizacije jedinstvenih destinacijskih doživljaja – e to jest naš prioritet.


U Valamar Girandella Resortu pronašli smo divnu šljunčanu plažu. Mi nismo, ali obitelji će se oduševiti obiteljskom plažom idealnom za najmlađe i prve pokušaje plivanja, dok relax plaža nudi beach bar i blaženo opuštanje na ležaljkama uz pijuckanje omiljenog koktela, e, to nas je oduševilo, bez dječje cike. Girandella resort beach sa svojim beach barom i centrom za vodene sportove omogućuje aktivnosti i zabavu za uzbudljiv dan na moru, super za aktivni odmor, mi smo nekako više za pasivni.


Tu su i bazeni za svačiji ukus. Bilo da želite promatrati djecu kako uživaju u bazenu s toboganima i vodenim efektima ili se opustiti u infinity bazenu samo za odrasle, a mi preferiramo ovaj potonji.


E, sad nešto za dušu i tijelo. Saune, kupelji…. To! Za dodatno opuštanje treba uroniti u atmosferu spa centra s finskom saunom, parnom kupelji, aroma saunom, infracrvenom saunom i whirlpoolom. Tu je i Beauty Centar koji nudi umirujuće ili energizirajuće masaži, tretmane ljepote….



Bez vrhunske gastro priče nema ni priče o ni jednoj turističkoj destinaciji. U ovoj ljubitelji dobre hrane mogu uživati u šarolikoj ponudi brojnih restorana, barova i klubova. Uz uslugu Dine Around može se uživati u raznolikosti fantastične kuhinje i ambijenata. Pansionsku večeru lako je zamijeniti u glavnom restoranu s roštiljem na plaži, večerom u Black & Blue Steakhouseu, Beach Clubu ili obližnjoj trattoriji La Pentola.


Family Life Bellevue


Jedinstveni Family Life Bellevue Resort smješten je iznad očaravajućih rabačkih plaža i kristalno čistog mora. S atraktivnih bazena i terasa, ukusno uređenih restorana i barova pruža se zadivljujući panoramski pogled na more i kvarnerske otoke što dodatno pridonosi savršenom obiteljskom odmoru u prvom Family Life resortu u Hrvatskoj. S uslugom all inclusive ne treba razmišljati o planiranju obroka i užina, sve je nadohvat ruke.


U sklopu all inclusive ponude, jednom tjedno može se večerati i u rustikalnoj taverni koja nudi birane specijalitete lokalne kuhinje, a na raspolaganju su i lobby bar te barovi na bazenima i u zabavnoj zoni, a tu su i restorani Green&Grill na plaži, Thea’s Coffe Shop i tapaso u wine baru. Glavna plaža u resortu ima sve što je potrebno za nezaboravan dan na moru, a zbog kristalno čistog mora i uređene obale nagrađena je Plavom zastavom. Obiteljima s malom djecom najbolje će odgovarati Bellevue Family Beach, zadivljujuća plaža s bijelim oblucima koja je također nagrađena Plavom zastavom, a ima blagi ulaz u more i natkriveni dječji pješčanik za zabavnu igru na plaži. Za ljubitelje mira i relaksacije, tu je Bellevue Natural Beach, netaknuta, mirna plaža koja nudi savršen ambijent za ljetno uživanje te je idealna za one koji vole iskonski doživljaj opuštanja kraj kristalnog mora.


Osim plaža resort nudi mnoštvo bazena – kako za bebe i razigrane mališane, tako i za odrasle koji traže potpuno opuštanje uz spektakularan pogled na more i otoke. U ponudi su Family bazen i Activity bazen s grijanom vodom i zabavnim toboganima gdje možete sudjelovati u aqua aerobiku i ostalim animacijskim aktivnostima. Resort osim komfornih Superior s bračnim krevetom, trokrevetnih Classic i obiteljskih s četiri kreveta, nudi i moderno uređene swim up sobe s direktnim prilazom swim up bazenu.