Šef SDSS-a

Pupovac o podršci Martini Dalić: ‘O tom – potom’

Hina

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević



Saborski zastupnik i predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac pojasnio je u utorak smisao svoje poruke o podršci potpredsjednici Vlade i ministrici gospodarstva Martini Dalić.


»Vidjeli ste moje izjave, one se tiču krize Agrokora i posljedice koje je to proizvelo po percepciju javnosti i percepciju koja se tiče političkog djelovanja koalicije i Vlade. Ono što je interes moga Kluba i mene kao predsjednika stranke je da se te štetne posljedice što je moguće prije otklone i u kadrovskim i drugim aspektima. To je smisao moje poruke«, odgovorio je Pupovac upitan je li izjavio da njegova podrška Vladi ovisi o tome hoće li Dalić u njoj ostati.


Na upit znači li to Dalić nema njegovu podršku, Pupovac je kazao da se o statusu pojednih članova Vlade odlučuje na drugom mjestu i odlučuju ljudi koji su predlagači članova Vlade«, a da on kao član vladajuće koalicije »u interesu njenog i dobrog funkcioniranja Vlade i što je moguće bolje percepcije njenog rada i rezultata ima obvezu i odgovornost da kaže kada, gdje i što smatra da nešto ne štima ili da je nešto potrebno napraviti«.




Upitan kako će postupiti kad na dnevni red dođe prijedlog oporbe o opozivu, uzvratio je »O tom – potom«.