Prijepor oko Matka Glunčića

Pupovac: Niti jedan čovjek nije vrijedan toga da zbog njega bilo koalicija, bilo proces reforme bude ugrožen

Hina

Snimio Darko JELINEK

Snimio Darko JELINEK

»Sasvim sigurno da oko tako važne stvari kao što je reforma obrazovanja koalicija ne bi smjela biti ugrožena, a niti jedan čovjek nije vrijedan toga da zbog njega bilo koalicija, bilo proces reforme bude ugrožen«, poručio je Pupovac



ZAGREB Predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac rekao je u srijedu da je neophodno da se unutar koalicije postigne dogovor o pitanju tko će biti voditelj Ekspertne radne skupine (ERS) za provođenje kurikularne reforme te je poručio da niti jedan čovjek nije vrijedan toga da zbog njega bilo koalicija, bilo proces reforme bude ugrožen.


Posebno stručno povjerenstvo (PSP) za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije nije u utorak nakon višesatne sjednice u Banskim dvorima, donijelo odluku o izboru voditelja i članova Ekspertne radne skupine (ERS) za provođenje kurikularne reforme, a navodno najveći prijepor je oko državnog tajnika u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Matka Glunčića za kojeg, prema medijskim navodima, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak ne želi da bude voditelj skupine.


»Mislim da je neophodno da se unutar koalicije postigne dogovor o tako važnom pitanju kao što je nastavak reforme obrazovnog sustava. I mislim da je iznimno važno da se postigne konsenzus oko toga tko će biti prvi čovjek tijela radne skupine koja će nadzirati provođenje eksperimentalnog programa«, kazao je Pupovac novinarima u Hrvatskom saboru na upit da prokomentira situaciju oko Glunčića.




Ustvrdio je da koalicija nije ugrožena zbog tog pitanja »jer još uvijek postoji program da se postigne dogovor oko toga«.


»Sasvim sigurno da oko tako važne stvari kao što je reforma obrazovanja koalicija ne bi smjela biti ugrožena, a niti jedan čovjek nije vrijedan toga da zbog njega bilo koalicija, bilo proces reforme bude ugrožen«, poručio je Pupovac.


Iako, kaže, zna ponešto o Glunčiću, nije želio komentirati misli li da je on prava osoba za voditelja ERS-a.


Upitan za koga misli da će prije popustiti – premijer Andrej Plenković ili ministrica Divjak, podsjetio je na narodnu izreku da »pametniji popušta«, istaknuvši da »u ovom slučaju nije riječ o pameti, već o višim interesima Vlade, koalicije, a i nacije«.


Nije želio komentirati je li mu čudno što premijer inzistira na Glunčiću. »Ne mogu komentirati, ne znam koliko premijer inzistira niti sve detalje o tome«, kazao je Pupovac.