Sredstva pri kraju

Program subvencioniranja stambenih kredita završava koncem idućeg tjedna

Hina



Program subvencioniranja stambenih kredita koji provode Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja i Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN), završava koncem idućeg tjedna zbog iskorištenja zakonom predviđenih sredstava, priopćeno je iz Ministarstva.


APN će u srijedu 11. listopada putem Narodnih novina i javnih glasila obavijestiti sve zainteresirane građane o prekidu zaprimanja zahtjeva za subvencioniranje stambenih kredita u petak 13. listopada 2017. godine u 16 sati (do kraja radnog vremena APN-a), budući da je prema procjeni vrijednosti zaprimljenih zahtjeva ispunjen zakonom predviđeni iznos za subvencioniranje, kaže se u priopćenju.


Točan iznos subvencija prema zaprimljenim zahtjevima znat će se nakon završetka obrade svih pristiglih zahtjeva. Zahtjevi pristigli nakon navedenog roka neće se uzimati u razmatranje.




Do danas u 12 sati APN je zaprimio 2073 zahtjeva iz svih deset kreditnih institucija – banaka s kojima su sklopljeni ugovori o davanju subvencioniranih kredita. Od ukupnog broja zahtjeva, 73,4 posto odnosi se na kupnju stana, 19 posto na kupnju kuće i 7,6 posto na izgradnju kuće. Obrađeno je 1900 zahtjeva od čega je 1710 zahtjeva odobreno, za 171 je zatražena dopuna dokumentacije, 12 zahtjeva je odbijeno, a 7 je odustalo od podnesenog zahtjeva, kaže se u priopćenju.