25 sati u olujnom moru

Prijatelj slovenskog surfera: “On je odlično, koliko ga znam danas sigurno već slavi”

P. N.

Foto Dusko Marusic/Pixsell

Foto Dusko Marusic/Pixsell

Uspio je sam izaći iz mora na obalu nakon 25 sati, a odmah su mu iz obližnjeg kafića u mjestu Sistiana, pomogli da dođe malo sebi, ispričao je Oliver Biljman



UMAG Slovenski surfer Goran Jablanov preživio je 25 sati u olujnom moru. Za njim se tragalo od ponedjeljka, nakon što je nestao u moru ispred Umaga, a pronađen je blizu Trsta. Procjenjuje se da je tijekom noći i dana u moru prešao četrdesetak kilometara.


– Koliko znam on je odlično. Tog surfera znaju moji prijatelji pa tako sam i ja saznao da je nakon pregleda u tršćanskoj bolnici pušten kući. Uspio je sam izaći iz mora na obalu nakon 25 sati, a odmah su mu iz obližnjeg kafića u mjestu Sistiana, pomogli da dođe malo sebi. 


Imao je tek nekoliko porezotina, jednu šlapu na nozi i tražio je telefon. Odmah je znao svoje ime i prezime, nije bio dezorijentiran, a telefonom se javio svojoj supruzi da je živ. Čak nije bio niti pothlađen, iako je toliko bio u moru. Dobro je i već je mogao ići na posao, ali sigurno danas slavi, ispričao je surfer Oliver Biljman iz Umaga za 24 sata.




Biljman se surfanjem bavi preko 30 godina, a kaže da more te olujne noćui nije bilo prehladno.


– Imao je zaštitno odijelo, koje ga je štitilo. Nemate vi u tom trenutku puno vremena za razmišljanje, morate odmah djelovati i javlja se nagon za preživljavanjem. 


Ako je i imao imalo vremena razmišljati o sebi, to je kratko trajalo jer more ne pita, moraš se koncentrirati i preživjeti, ispričao je za 24 sata.