Sukob na desnici

Predsjedničin mail Radeljiću o Titu: ‘Joj, Mate, jesmo li to trebali napraviti?’

P. N.

Foto Tomislav Miletić PIXSELL / Davor Kovačević

Foto Tomislav Miletić PIXSELL / Davor Kovačević



Čak 200 privatnih e-mail poruka i gotovo tisuću poruka SMS-a koje je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović tijekom četiri godine izmijenila sa svojim sada bivšim savjetnikom za unutarnju politiku Matom Radeljićem postali su jedno od oružja koje krug ljudi blizak stožeru predsjedničkog kandidata Miroslava Škore planira koristiti kao svojevrsnu “crvenu krpu” kojom u svakom trenutku mogu zaprijetiti predsjednici. Tvrdi to u današnjem izdanju tjednik Nacional, koji je objavio i sadržaj nekoliko mailova za koje navode da ih je predsjednica slala tadašnjem savjetniku.


Jedan od mailova vezan je za situaciju nakon micanja Titove biste s Pantovčaka. Grabar Kitarović, prema tvrdnjama Nacionala, Radeljiću je tada napisala: “Joj, Mate, jesmo li to trebali napraviti?”.


U sadržaju jednog od navodnih mailova predsjednica spominje kako ju je Aleksandar Vučić molio da više ne koristi izraz velikosrpska agresija, dok je još jedan vezan za komunikaciju s Ivanom Zvonimirom Čičkom.




Njega je predsjednica, piše Nacional, molila za pomoć oko reakcija na izjave oko pozdrava “Za dom spremni”. U mailu se predsjednica Čičku obraća sa “Zvonkec, moj”.