Ususret Danu antifašističke borbe

Predsjednica primila izaslanstvo Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske

Hina

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Predsjednica Republike ponovila je svoju ocjenu da treba što više umanjiti podjele oko povijesnih pitanja u hrvatskoj javnosti. Isto tako, izrazila je uvjerenje kako je besmisleno stvaranje umjetnih sukoba između onih koji su »za« antifašistički borbu i onih koji su »za« Domovinski rat, jer jedno s drugim nije u suprotnosti te izrazila nadu kako će i Domovinski rat naći više prostora u školskim udžbenicima



ZAGREB U povodu Dana antifašističke borbe, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je u srijedu izaslanstvo Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske (SABA RH), priopćeno je iz Ureda predsjednice RH.


Zahvalivši na prijamu, izaslanstvo Saveza antifašističkih boraca upoznalo je Predsjednicu Republike s radom Saveza, izrazivši očekivanje za većom potporom državnih institucija.


Ujedno je, kako se navodi u priopćenju, izrazilo svoje nezadovoljstvo revizionističkim tendencijama u hrvatskom društvu vezanim za antifašističku borbu.




Smatraju da je uzrok tomu, uz ostalo, u činjenici što su mladi naraštaji premalo upoznati s povijesnim karakterom i značenjem antifašističke borbe, izrazivši očekivanje da će u predstojećoj obrazovnoj reformi u udžbenicima biti više sadržaja o tom razdoblju hrvatske povijesti.


Predsjednica Republike ponovila je svoju ocjenu da treba što više umanjiti podjele oko povijesnih pitanja u hrvatskoj javnosti. Isto tako, izrazila je uvjerenje kako je besmisleno stvaranje umjetnih sukoba između onih koji su »za« antifašistički borbu i onih koji su »za« Domovinski rat, jer jedno s drugim nije u suprotnosti te izrazila nadu kako će i Domovinski rat naći više prostora u školskim udžbenicima.


Prijamu je nazočio i međimurski župan Matija Posavec, koji će biti izaslanik Predsjednice na predstojećem obilježavanju Dana antifašističke borbe 22. lipnja u Brezovici, stoji na kraju priopćenja.