Nema dalje

Predsjednica predlaže šefovima Podravke da počnu proizvoditi “Čokolindu”: ‘Neka mi se smiju koliko žele’

P. N.

Rekla sam kolegama iz Podravke, dajem vam svoju suglasnost, odričem se bilo kakvih naknada, lijepo izmislite novi proizvod, nazovite ga tako. Uvjerena sam da će se sigurno dobro prodavati, ne samo u području jugoistoka Europe, nego i u području Zaljeva i drugih država. Nek nam država raste



Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović boravila je u sinoć u Križevcima, gdje je otkrila da je čelnicima Podravke dala zanimljivu ideju. Predlaže im da novi proizvod nazovu – Čokolinda.


– Rekla sam kolegama iz Podravke, dajem vam svoju suglasnost, odričem se bilo kakvih naknada, lijepo izmislite novi proizvod, nazovite ga tako. Uvjerena sam da će se sigurno dobro prodavati, ne samo u području jugoistoka Europe, nego i u području Zaljeva i drugih država. Nek nam država raste, a meni neka se smiju koliko hoće. Zabrinjavaju me, naravno, trendovi lošeg i ružnog jezika, jezika mržnje, ali mene ne može ništa pokolebati. U životu što te ne ubije, to te ojača, a toliko sam toga već prešla da ove črčarije koje pišu neki naši novinari i politička elita ne znače ništa. Meni, ono što znači, što mi je bitno kada dođem među vas, kada dođem na selo, u ruralna područja, kada dođu bakice, kada diđu proizvođači i kažu – Predsjednice borite se i dalje za nas, borite se za Hrvatsku. Iza vas smo, stojimo iza vas. Nema ljepšeg od toga, rekla je predsjednica, prenosi Prigorski.hr.


Istaknula je i da se u posljednje vrijeme u Hrvatskoj počelo se normalnim smatrati nešto što izlazi iz svake mjere 21. stoljeća u modernome svijetu, a nenormalno je biti čovjek, nenormalno je biti sa svojim ljudima, veseliti se životu, zapjevati, biti optimističan, vjerovati u svoju zemlju.”.




Ja to nikada neću prestati činiti, ne samo zato što to mora biti glavna odlika predsjednika, odnosno predsjednice, najvišeg državnog dužnosnika koje je izabrao hrvatski narod izravnim glasovanjem, zbog toga što vjerujem da je prva družnost predsjednika, odnosno predsjednice biti sa svojim narodom, slušati narod i biti vaš glas i vaša predsjednica i bila sam to ovih pet godina i bit ću i dalje. To što sam rekla prije dva dana na skupu “Katarine Zrinski”, normalno je kada muškarac svira klavir u nekoj susjednoj državi, nekom predsjedniku susjedne države koja je, usput, bila agresor na Hrvatsku, a nenormalno je kada žena zapjeva sa svojim narodom. I ja sviram klavir, što sam, zapravo, pomalo zaboravila reći svih ovih godina, dodala je Grabar Kitarović.