Kolinda Grabar-Kitarović

Predsjednica čestitala Dan neovisnosti: ‘Hrvatska je danas država za koju se zna i koju se uvažava’

Hina

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević



ZAGREB Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u ponedjeljak je čestitala Dan neovisnosti svim hrvatskim građankama i građanima koji su, poručila je, u proteklih 28 godina postigli brojne uspjehe te pokazali da nam nijedan cilj nije nedostižan ako smo mu zajedno posvećeni.


Grabar-Kitarović navodi kako Danom neovisnosti obnavljamo sjećanje na povijesnu odluku Hrvatskoga sabora o konačnom i nepovratnom državnom osamostaljenju Republike Hrvatske.


Svaki hrvatski domoljub, ustvrdila je, osjeća ponos i zahvalnost svima znanima i neznanima koji su se kroz povijest žrtvovali za taj povijesni cilj.




“Hrvatska je danas država za koju se zna i koju se uvažava. Postigli smo u proteklih dvadeset osam godina brojne uspjehe, pokazali smo da nam nijedan cilj nije nedostižan ako smo mu zajedno posvećeni.


Znamo i osjećamo da možemo za Hrvatsku raditi više i bolje. Želimo stvarati društvo i državu po mjeri hrvatskog čovjeka. Vjerujem da ćemo i u tome uspjeti jer vjerujem u hrvatske ljude, jer vjerujem u Hrvatsku”, zaključuje u čestitki.