Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
9. prosinca 2019.
HAK

Predblagdanske gužve: Čekanja na pojedinim graničnim prijelazima i do jedan sat

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 30. ožujak 2018. u 20:40 2018-03-30T20:40:05+02:00

 Iz Hrvatskog auto-kluba (HAK) u petak navečer izvijestili su o čekanjima na pojedinim graničnim prijelazima i do jedan sat te o prekidu više katamaranskih i brodskih linija.

Na graničnim prijelazima između BiH i Hrvatske na izlaz u Staroj Gradiški i u Jasenovcu čeka se sat vremena, a u Slavonskom Brodu pola sata.
Na graničnom prijelazu Duboševica na ulaz se čeka sat vremena, na Bregani 15 minuta i Lupinjaku 45 minuta, dok teretna vozila na Bajakovu na izlaz čekaju osam sati, a u Tovarniku tri sata.
U Riječkom okružju u prekidu su katamaranske linije Mali Lošinj – Cres – Rijeka i Rijeka – Rab – Novalja te brodska linija Mali Lošinj – Unije – Susak.

U Splitskom okružju u prekidu su katamaranska linija Split– Vis, Split– Hvar– Vela Luka– Ubli, Split– Bol– Jelsa te trajektna linija Trogir-Seget Donji-Drvenik Mali-Drvenik Veli.
U prekidu je i trajektna linija Dubrovnik-Lopud-Suđurađ, tajektna linija Šibenik – Kaprije – Žirje i trajektna linija Zadar – Ist – Olib – Silba – Premuda – M. Lošinj.
Završen je očevid prometne nesreće na zagrebačkoj obilaznici (A3) na 24. kilometru, ali se zbog vrlo gustog prometa između čvorova Jankomir i Buzin u smjeru istoka, još uvijek vozi usporeno i u koloni od oko tri kilometra, izvijestili su iz HAK-a.

Pojačan je promet na većini cesta, posebice na autocestama: A2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, kao i na graničnim prijelazima te trajektnim lukama. U zonama radova mogući su zastoji pa korisnike iz HAK-a mole za strpljenje, a vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.
Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski u Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru i Lici. Mogući su odroni. U Gorskom kotaru ponegdje ima magle. Smanjena je vidljivost i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo 2, izvijestio je HAK.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.