Deveta sjednica

Povjerenstvo za sukob interesa odbilo pokrenuti postupke protiv Šeparovića, Hajdaša Dončića i Barišića

Hina

Nije pronađen nikakav razlog za pokretanje postupka ni protiv Hajdaša Dončića zbog navodne povezanosti s poduzećem »Zagorski aerodrom«, kao ni protiv Barišića zbog povezanosti s rektorom Sveučilišta Damirom Borasom



ZAGREB Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odbilo je u petak pokrenuti postupke protiv predsjednika Ustavnog suda Miroslava Šeparovića, bivšeg krapinsko-zagorskog župana i SDP-ova zastupnika Siniše Hajdaša Dončića i bivšeg ministra znanosti i obrazovanja Pave Barišića, te je prijave za sukob interesa odbacilo kao neosnovane.


Povjerenstvo na svojoj 9. sjednici nije utvrdilo povezanost Šeparovića s bivšim predsjednikom Uprave Croatia osiguranja Hrvojem Vojkovićem, kao ni bivšim premijerom Ivom Sanaderom, kojem je Šeparović kao odvjetnik vodio ostavinsku raspravu.


Nije pronađen nikakav razlog za pokretanje postupka ni protiv Hajdaša Dončića zbog navodne povezanosti s poduzećem »Zagorski aerodrom«, kao ni protiv Barišića zbog povezanosti s rektorom Sveučilišta Damirom Borasom.




Povjerenstvo je pokrenulo postupak za utvrđivanje mogućeg sukoba interesa ravnatelja Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata Ante Nazora jer je kao dužnosnik dobio Nagradu Grada Zagreba 2016. godine u novčanoj vrijednosti od 50.000 kuna.


Povjerenstvo smatra spornim što je Nazor kao dužnosnik primio novčani iznos nagrade, iako može dobiti neku nagradu u obliku priznanja ili plakete. Pritom je odbacilo prijavu protiv njega da se službenim vozilom služi u privatne svrhe.