Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 26
Sutra: 12° 12° 26
11. studenoga 2019.
Spas

Poplave prijete: Hrvatski vojnici spasili mještanina Letovanića od utapanja

Foto ilustracija D. Lovrović
Foto ilustracija D. Lovrović
Autor:
Objavljeno: 14. ožujak 2018. u 21:06 2018-03-14T21:06:48+01:00

 Prilikom izviđanja terena u selu Stari Brod kod Letovanića, pripadnici bojne »Tigrovi«, Hrvatske vojske u srijedu su spasili od utapanja vozača traktora, koji je zbog velike količine vode na tom području izgubio nadzor nad vozilom i potonuo, priopćilo je Ministarstvo obrane (MORH).
Trojica pripadnika HV-a mještanina su izvukli iz kabine traktora koji je potonuo te spasili ga od utapanja.

Zapovjednik 3. mehanizirane satnije bojne Tigrovi Tihomir Kastmiler, koji zapovijeda Protupoplavnim namjenski organiziranim snagama u Letovaniću rekao je da su vojnici pravovremeno reagirali, skupnik Agim Herjavec i vojnici Marin Matijak i Marko Marenjak odmah su uskočili u pomoć vozaču i izvukli ga iz tonućeg traktora.
»Hrvatska vojska uvijek je spremna pomoći svom narodu, a ovdje u Letovaniću radimo na izradi zečjih nasipa te punjenju vreća s pijeskom i pružanju potpore civilnom stanovništvu u suradnji sa Državnom upravom za zaštitu i spašavanje«, kazao je zapovjednik Kastmiler.

U poplavom ugroženom području u pomoći lokalnom stanovništvu u Letovaniću trenutačno je angažirano 73 pripadnika Hrvatske vojske.
Mještani Letovanića i sela Brod zahvalni su pripadnicima Hrvatske vojske na pomoći u obrani od poplava, a mještanka iz sela Stari Brod Barica Bešenić rekla je kako im je 2014. godine voda prodrla u kuću, a ovaj put, dodala je, »vojska nam je puno pomogla; dovezli su dva kamiona vreća s pijeskom i napravili zečje nasipe da voda ne bi prodrla u kuću«, navode iz MORH-a.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.